Je was erbij > Overzicht

Infomoment Dorpsdienst Nestor - Wijtschate - 02/09/2010

Op donderdag 2 september 2010 vond het tweede infomoment van dorpsdienst Nestor plaats in Heuvelland, meer bepaald in Wijtschate. De werking van de dorpsdienst werd uit de doeken gedaan en het opstarten van de verjaardagsbezoekjes werd er verduidelijkt.
Het principe van de verjaardagsbezoekjes zit als volgt in elkaar: De Nestor-vrijwilligers zullen elke 80-plusser in het dorp in de week van zijn of haar verjaardag een bezoekje brengen. De jarige krijgt een kleine attentie, een verjaardagskaart en een warme babbel. De verjaardagsgeschenkjes worden aangekocht bij de plaatselijke dorpshandelaars. Het verjaardagskaartje wordt ontworpen door Westhoek Verbeeldt. Op deze kaartjes zijn oude dorpsfoto's terug te vinden. De bedoeling van de verjaardagsbezoekjes is 3-voudig: senioren informeren, de eenzaamheid doorbreken en vragen en signalen opvangen en behandelen.

Naast het dorpsnetwerk met verjaardagsbezoekjes biedt dorpsdienst Nestor ook nog een vervoers-, boodschappen-, klusjes- en gezelschapsdienst aan. Deze aanvullende diensten maken het mogelijk dat senioren en zorgbehoevende mensen langer en kwaliteitsvoller thuis kunnen blijven wonen. Dankzij vrijwilligers uit de buurt kunnen we dit realiseren.Nestor gaat van start met een dorpsnetwerk in Wijtschate. Hiervoor zoeken we vrijwilligers met een warm hart voor Wijtschate. Voel jij je geroepen of wens je meer uitleg hierover? Nestor organiseert een infomoment om een woordje uitleg te geven. Iedereen is van harte welkom op ons infomoment dat doorgaat op: dinsdag 12 oktober 2010 om 14 u in het OC 'De Klaverhulle', Guido Gezellestraat 1 in Wijtschate. Dorpsdienst Nestor zorgt voor een hapje en een drankje.

Iedereen is welkom: zowel mensen die zelf een beroep wensen te doen op Nestor, familie die gewoon wat extra informatie wil inwinnen of mensen die zich graag als vrijwilliger willen inzetten.

Meer info: dorpsdienst Nestor in Heuvelland: 057/450.485 of 0496/100.233, lien.vandenberghe@dorpsdienstnestor.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.