Je was erbij > Overzicht

Eerste minister smult van in koolzaadolie gebakken frietjes op succesvolle tweede Open Landbouwdag - Veurne - 12/09/2010

4.500 geïnteresseerden gaan de boer op tijdens succesvolle tweede Open Landbouwdag

De tweede editie van de Open Landbouwdag in Veurne is opnieuw een groot succes geworden. Een puike organisatie onder leiding van schepen van landbouw Anne Dequidt, een aangenaam weertje met een stralende zon en vier zeer interessante deelnemende landbouwbedrijven maakten dat meer dan om en bij de 4.500 geïnteresseerden afzakten naar De Moeren. Ze gingen er 'de boer op' bij het vleeskalverenbedrijf van Filip en Katleen Jonckheere-Dick, het pompgemaal Sint-Karelsmolen, de Kaasboerderij Moerenaar van Lieven en Tine Dewicke-Denoo en hoeve 't Moerland van Frank en Kristien Depotter-Vandepitte.

Het startschot voor de tweede Open Landbouwdag werd zondagmorgen 10 uur in hoeve 't Moerland in de Moerkerkestraat in De Moeren gegeven. Na de bevlogen gelegenheidstoespraken van schepen van landbouw Anne Dequidt, voorzitter van de landbouwraad José Deeren, gedeputeerde Guido Decorte en Eerste Minister Yves Leterme, leidden Frank en Kristien Depotter-Vandepitte het gezelschap op hun akkerbouwbedrijf rond. Naast de teelt van aardappelen, tarwe, suikerbieten en vlas telen Frank en Kristien, samen met de coöperatie Beauvent, sinds een viertal jaar nu ook koolzaad. Eerste Minister Yves Leterme bleek sterk geïnteresseerd in de omgebouwde voertuigen die op koolzaadolie rijden.

Van het speechen en de rondgang op het bedrijf had het gezelschap evenwel honger gekregen. Zij lieten zich dan ook de frietjes gesmaken die, hoe kan het ook anders, zeer toepasselijk gebakken waren in koolzaadolie. Moe maar zeer tevreden over deze tweede succesvolle editie van de Open Landbouwdag sloten schepen Anne Dequidt en de vele helpers op de deelnemende landbouwbedrijven de mooie dag af met zonder twijfel in het achterhoofd al plannen voor de derde editie van de Veurnse Open Landbouwdag. Afspraak in 2012.

Info en foto's: Pascal Jacquemyn, Toeristisch Attaché VVV Veurne

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.