Je was erbij > Overzicht

Izenberge crosst scheert hoge toppen - Izenberge - 05/09/2010

De 17e nazomerfeesten, die op zondag 5 september 2010 in Izenberge (Alveringem) plaatsvonden scheerden hoge toppen. Met om en bij de 5000 bezoekers en meer dan 60 pikdorsers, combi's en quads was ook deze editie weer een groot succes, evenals de tuinhuisrace en fuif op zaterdagavond.

Het was even wennen aan de nieuwe locatie, maar eens de toeschouwers het motorgeronk hoorden, voelden ze zich al snel weer thuis. L&T Events zette alles op alles om ook nu weer met een vlekkeloze organisatie naar buiten te komen. De naam 'nazomerfeesten' klopte als een bus, want met een nazomerzonnetje en aangename temperaturen was het aangenaam vertoeven op het crossparcours.

Tijdens de eerste reeksen pikdorsercross werd gestreden voor de plaatsen in de komende reeksen, waar de beste en minder goede machines in aparte reeksen werden geplaatst. Tussendoor werd de reeks uiteraard enkele keren stilgelegd omdat een machine omkantelde, maar dat maakt uiteraard deel uit van de cross. Enkele pogingen om toch maar een positie vooruit te geraken eindigden dikwijls in getrek en geduw, met extra spektakel voor het publiek als gevolg.

De combi's weten misschien het best van allemaal wat spektakel betekent, want met de 20 deelnemers aan de start, liep voor sommigen de eerste bocht al fataal af… De vehikels halen snelheden tot 80 km/h, wat toch wel snel is op een aardeparcours. Zo weet het publiek de combicross echt te smaken. Dit jaar kreeg een piloot af te rekenen met een brandende motor, een zeer spectaculair scenario.

Quads kwamen ook aan de beurt. Zij krijgen van de organisatie vooral de mogelijkheid om zich off-road uit te leven en zich te meten met andere piloten. Toch heeft ook de quadcross een hoge spektakelwaarde.

Tussen de reeksen door kon het publiek terecht aan de verschillende drank- en eettenten die rondom het parcours waren opgesteld of gingen ze naar de grote tent waar ze rustig konden keuvelen over het crossgebeuren.

Heel wat bezoekers bleven tot de allerlaatste reeks op het parcours, want L&T pakte nog uit met een vrouwenreeks van de pikdorsercross. Na een testrit op vrijdagavond werd al snel duidelijk dat ook deze reeks heel wat in zich had. Door de voorbereiding - met de hulp van de mannelijke piloten - slaagden ze er in om de machine heelhuids door de manche te loodsen, iets wat voor een eerste keer zeker niet evident is.

Nog even de eindposities meegeven:

Pikdorsercross:

 1. Jumbo
 2. Calimero
 3. Milou

Belgisch kampioenschap pikdorsercross:

 1. Yellow Devil
 2. Oesje 2
 3. Oesje 1

Vrouwenreeks pikdorsercross:

 1. Yellow Devil
 2. Clarkie
 3. Jolly Jumper II

Combicross:

 1. Vanmassenhove Kevin
 2. Decaestecker Koen
 3. Albrecht Michael

Quadcross:

 1. Degraeve Brecht
 2. Gevaert Dempsy
 3. Vandycke Heinz

Info en foto's: voor L&T Events vzw - Thomas Hauspie.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.