Je was erbij > Overzicht

Gouden bruiloft Hubert Lanssens en Henriette Comyn - Ieper - 11/09/2010

Foto naar aanleiding van de ontvangst op het Ieperse stadhuis:

Onderaan: Phoebe Nollet (kleindochter), Charlotte Lanssens (dochter), Hubert Lanssens en Henriette Comyn (gouden jubileumpaar), schepen Jan Delie en schepen Jef Verschoore.

Bovenaan: Eric Derdaele, Van Nieuwenhuyse Didier, gemeenteraadsleden Viviane Deconinck, Ives Goudeseune, Kjell Declerck en Philip Bolle, Despeghel Valentijn, Beernaert Reddy.

Hieronder de tekst van de speech van Ives Goudeseune:

Beste Henriette en Hubert,

De aanwezigheid van een groot deel van de sp.a gemeenteraadsleden geeft aan dat het vandaag wel een bijzonder gouden jubileumpaar is. Het is mij dan ook een groot genoegen om als fractieleider een woord, meer nog een dankwoord, tot Henriette en Hubert te mogen uitspreken.

Henriette afkomstig van 't Oepeltje te Zillebeke en Hubert toen woonachtig in de Krusstraete te Ieper leerden wellicht niet toevallig mekaar kennen op het 1 mei bal in de Germinal te Ieper. De vonk sprong toen serieus over en inderdaad ze trouwden op 10 september 1960. De Germinal zou vele jaren lang de uitvalsbasis worden van Hubert als lid van de vakcommissie zoals de vakbond toen heette. Eveneens voor Henriette, die na een job als bediende bij Vandenberghe in de D'Hondstraat voor een job als bejaardenhelpster bij SVV koos. Welke zij jarenlang en met veel overgave en inzet vervulde. Van beiden een engagement en overgave voor de medemens dat wij, toen nog snotneuzen in de politiek, met veel bewondering aanschouwden.

We zijn jullie beiden dankbaar omdat je voor ons en met ons de weg heeft afgelegd tot waar we nu staan. Uw inzet voor buren, vrienden, stadsgenoten was veel breder dan dat we dit hier vandaag kunnen verwoorden.

Denken we maar aan het vele werk dat Hubert verrichte als verzorger bij volleybalclub De Katjes. Ik zie Hubert nog staan op het startpodium met de Ieperse rally met de witte handschoenen aan. Stipt en niets op aan te merken. Ook trok Hubert de handschoenen aan bij het organiseren van de tentoonstelling Kiezen voor Kunst. Steeds mochten we op jou rekenen. Dagenlang schilderijen helpen ophangen zodat de kunstenaar maar ook de bezoeker op de meest aangename manier van het gebeuren zou kunnen genieten.
Bij verkiezingen was Hubert steeds bereid om het ziekenvervoer voor zijn rekening te nemen.

Henriette was jarenlang ons bloemenmeisje. Wie op de Ieperse 1 mei-activiteiten aankwam werd steevast door Henriette overtuigd om een roosje opgespeld te worden. Niemand anders kon dit beter dan Henriette. Jarenlang heeft Henriette haar ingezet voor de SVV, was Comité dame voor Kind en Gezin, penningmeester van de plaatselijke sp.a-deelafdeling Ieper, wat ze tot op heden nog altijd is. We waren fier dat ze op onze lijst kandideerde bij de gemeenteraadsverkiezingen.

We zijn Henriette en Hubert dan ook zeer dankbaar dat ze dit alles voor de anderen hebben gedaan. Er moesten veel meer mensen zijn zoals zij, de wereld zou er veel mooier uitzien. Ondertussen vernemen we van diegenen die u liefhebben dat jullie steeds klaar staan om dochter en kleindochter te helpen waar kan. Er is zelfs sprake van een uitstekende Opa-kok die iedere middag kookt voor vrouw, dochter en kleindochter. Specialiteit van het huis: chicon in den oven.

Bedankt Hubert en Henriette voor alles wat je hebt gedaan en vooral een dikken proficiat met uw Gouden Jubileum.

Om af te ronden lees ik graag nog een mail voor van onze voorzitter Caroline Genez, mail die ik gisteren mocht ontvangen, speciaal naar jullie gericht.

Zij schrijft:

Beste Henriette en Hubert,

Enige tijd geleden ontmoette ik jou, Henriette, op een bijeenkomst van onze partij in Ieper. Je praatte met veel vuur, overtuigd en strijdbaar, en zo heb ik socialisten graag. Het zal wel geen toeval zijn dat jij en Hubert elkaar leerden kennen op een 1 mei bal. Dat smeedt een band, een sterke, rode band. En uitgerekend in het jaar dat onze partij 125 jaar socialisme viert, vieren jullie een Gouden Bruiloft. Kan het nog mooier? Het is met de liefde zoals met het socialisme: je beleeft het met je hart en je beoefent het met je verstand.

Beste Henriette en Hubert, ik hoop dat jullie dat nog vele jaren met elkaar mogen delen. En dat jullie even vurige verdedigers van het socialisme mogen blijven. Hartelijk proficiat en dank voor jullie jarenlange inzet voor onze partij!

Caroline Gennez

Foto: Ives Goudeseune.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.