Je was erbij > Overzicht

Weerom euforie bij Turnkring Vlamertinge - 23/05/2010

Afgelopen weekend vonden de Belgische turnkampioenschappen plaats te Mechelen voor toestelturnen en te Diest voor Tumbling. Tal van Vlamertingse gymnasten hadden zich geselecteerd voor deze wedstrijden.

Vooral voor de drie Vlamertingse tumblingers was de wedstrijd een schot in de roos. Melanie Merveillie uit Woesten en Yari Delaey uit Oostduinkerke behaalden de Belgische titel én tevens hun selectie voor de jeugdwereldkampioenschappen te Metz in december 2010. Junior Ruben Recour uit de Panne behaalde zilver !

Bij het toestelturnen meisjes was het uitkijken naar Ieperlinge Eva Naessens en Dore Lepla uit Voormezele. De twee meisjes lopen momenteel school in Brielen om turnen en school makkelijker te combineren en die volgend seizoen instappen in de topsportschool te Gent. Eva had wat pech aan de balk maar eindigde toch mooi 6°, Dore werd na een jammerlijke val op sprong 10°.

In het B niveau werd Flore Callens uit Ieper 5°, Nona Laroye uit Poperinge 12° met een beste prestatie op de sprong. Senior Ellen Grillet uit Poperinge nam na het Belgisch kampioenschap afscheid als gymnaste. Haar blessures spelen haar teveel parten en alzo aanzag de 28 jarige Ellen het Belgisch kampioenschap als een afscheidswedstrijd. Op sprong, balk en grond turnde ze omwille van haar kwetsuur demo oefeningen, op de brug kon ze nog haar volledige wedstrijdoefening brengen en op dit toestel zette ze dan ook de beste prestatie neer. Ellen eindigde 8° en werd na de wedstrijd gehuldigd door de talrijk meegereisde supporters.

Bij de jongens was het uitkijken naar Brielenaar Bram Louwije, Bram liep een schorsing op maar tekende hiertegen beroep aan en alzo kon Bram toch paraat zijn op het Belgisch kampioenschap. Bram turnde een super wedstrijd en enkel aan de herenbrug liet hij een steekje vallen. Dank zij de massale steun van zijn talrijke supporters kon Bram zich na zijn mindere toestel volledig opkrikken en het gaf hem de adrenaline om zijn laatste toestellen super af te werken. Jammer genoeg turnt Bram momenteel als niet topsporter in een moeilijke zenuwslopende situatie: beroepsprocedure die op zijn schouders weegt + super strenge beoordelingen in vergelijking met de topsporters. Dit bewees dan ook de einduitslag alwaar Bram om 1 tiende strandde van het brons. Maar Bram was tevreden want hij hield 2 EK turners achter zich en nog tal van jongens die wel in de topsportstructuur zitten… "Zo bewijs ik nog maar eens dat ik een goeie keuze maakte. Maar ik zal keihard moeten knokken wil ik een plaats krijgen in de ploeg voor EK WK of EYOF.", aldus Bram

Ook de andere Vlamertingse jongens behaalden in het B niveau mooie resultaten. Ferre Demyttenaere uit Zuidschote werd 18°, Mihai Dehaeze uit Boezinge 15°en de Poperingse Rune Putman 21ste.

Info en foto: Dirk Naessens, Turnkring Vlamertinge

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.