Je was erbij > Overzicht

C en D meisjes sluiten hun seizoen af op het Vlaams kampioenschap - Vlamertinge - 16/05/2010

Afgelopen weekend organiseerde St Gillis Waas het Vlaams kampioenschap C en D niveau. Turnkring Vlamertinge was er opnieuw de best vertegenwoordigde club. Tal van gymnasten wisten zich via de provinciale kampioenschappen te selecteren voor deze wedstrijd.
Hannah Huyghe, die zich begin van het seizoen kwetste, kon dank zij haar mooie prestaties uit het verleden een wild card bemachtigen. Ze bewees dan ook met een mooie 7° plaats dat ze die dubbel en dik verdiende. In dezelfde groep werd Lotte Depuydt 11° en Nona Haeyaert eindigde 12°. Bij de miniemen 2 was de balk de boosdoener, Liesa Persyn eindigde op een 12° plaats, Anna Crombez op een 23° en Emma Es op een 24°. Bij de beloften was het een Westvlaamse nek aan nek race voor een plaatsje bij de top. Eshter Bucqoye eindigde op een 5° plaats, tijdens haar grondoefening kwam Esther ten val en alzo viel ze ook figuurlijk van het schavotje. Op haar barre zorgde Eshter voor de hoogste wedstrijdscore!

Bij de juniors turnde Emma D'hondt een mooie wedstrijd. Vooral haar grondoefening met een nieuwe moeilijkheidswaarde was er eentje om u tegen te zeggen. Emma eindigde op een 12° plaas. Tenslotte bij de seniors eindigde eerste jaars senior Ellen Vermeersch op een 15° plaats. Nog hier en daar wat moeilijkheid bijschaven en Ellen zal volgend seizoen nog zeker van zich laten horen!

Op zondag was het dan de beurt aan de D gymnasten. Bij de benjamins zetten Stien Bossaert de beste Vlamertingse prestatie neer. Ze behaalde zilver. Brons was er voor Margaux Pyck, Hebe Vandevijvere, Zoë Coffyn en Kiana Declerck behaalden brons.

Bij de miniemen behaalden Marte Putman en Hanne Rousere zilver. Laura Vandeputte, Karen Nys, Julie Camerlynck, Camille Demeulenaere en Elien Knockaert behaalden brons.

Hiermee sluiten de C en D gymnasten hun wedstrijdseizoen af. Volgend weekend turnen de AB gymnasten toestel hun Belgisch kampioenschap te Mechelen, de tumblingers A niveau gaan richting Diest. Een paar podiumplaatsen en wie weet een 2° Belgisch titel dit seizoen ligt in de clubambitie !Dank aan Dirk Naessens voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.