Je was erbij > Overzicht

Geslaagde generale repetitie voor ‘Stemband Hopchora danst’ - Poperinge - 19/05/2010

Woensdagavond 19 mei vond in zaal OLVi de generale repetitie plaats van het concert ‘Stemband Hopchora danst’, samen met gastgroep Danscompagnie Pro Danza (o.l.v. Ilse Devos).

De 45 zangers van het Poperingse koor Hopchora en de 20 dansers oefenden maandenlang keihard. Nu hier en daar nog wat sleutelen, en het avondvullend programma van komende zaterdag staat er.

‘Stemband Hopchora danst’ staat bol van de artistieke vernieuwing. Wie ‘Hopchora’ denkt, heeft geen beeld voor ogen van een statisch koor dat met partituur in de hand de hele tijd een podium vult. Stemband Hopchora gebruikt letterlijk de hele zaal, gaat echt aan het dansen, laat dansen, zingt alles van buiten en kiest duidelijk voor een hoogstaand maar toch uiterst herkenbaar repertoire. Met absoluut verrassende nummers qua orkestratie, of qua entourage, en evergreens die je ongetwijfeld doen meezingen (en ook dat mag, uiteraard op aangeven van de dirigent).

Pro Danza bestaat uit een attractieve groep jongeren die zowat van alle dansmarkten thuis zijn. Zowel tijdens als tussen de kooroptredens door brengen de jongeren een boeiende mix van dans en choreografie. Inclusief kostuums, grime, belichting, muziek: echt een show die ‘af’ is.

Voor het eerst blijven koor en gastgroep elkaar ook afwisselen. Ook na de pauze (met een bar, uitgebaat door het koor zelf) treden het koor en Pro Danza nog op, om samen het concert af te sluiten tijdens een spetterende finale.

Dirigent Dominiek Orroi en koor krijgen versterking van begeleiders als pianist Karl Vanneste, contrabassist Dries Chaerle en Tim Orroi (slagwerk). Geregeld duikt hier en daar een vocale of instrumentale solo op. Visuele en akoestische variatie troef dus.

Come, see and enjoy yourself! Net zoals voor de voorbije edities blijft de toegangsprijs identiek: 10 euro in voorverkoop tot vrijdagavond 20 mei (bij alle koorleden en leden van Pro Danza, bij bakker Johan De Rynck, of via hopchora@gmail.com, 0475-81.70.54), 12 euro aan de deur. -12-jarigen betalen slechts 5 euro. Meer info: www.hopchora.be

Foto’s: Els Wemaere - Verslag: Bart Wemaere

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.