Je was erbij > Overzicht

Nieuwe leslokalen en werkplaatsen in VTI - Poperinge - 03/05/2010

VOOR AFDELING ELEKTRICITEIT

Het VTI Poperinge beschikt sinds kort over een nieuwe en moderne locatie voor de afdeling elektriciteit. Reeds een aantal jaren had de afdeling te kampen met plaatsgebrek wegens toename van het leerlingenaantal en de steeds groeiende noden voor het hedendaags technisch onderwijs. De leerlingen van de studierichtingen TSO en BSO Elektriciteit, maar ook van de aanverwante studierichtingen zoals Industriële Wetenschappen en Elektromechanica maken vanaf nu gebruik van deze nieuwe infrastructuur.

De nieuwe locatie biedt heel wat meer mogelijkheden. Er zijn meer werkplaatsen, waardoor elke graad zijn eigen identiteit heeft. De ruimte is groter, waardoor alle didactische materiaal beter opgesteld kan worden. In de werkplaats van de tweede graad is een ruimte voorzien met een chalet. In deze chalet kunnen de leerlingen op een zo goed mogelijke manier een residentiële installatie uitwerken. Er is ook een extra labo, dat alle mogelijkheden biedt om allerhande proefopstellingen te maken en apparatuur te testen.

Daarnaast beschikt de afdeling over twee computerlokalen. In deze lokalen kunnen de lessen installatie- en uitvoeringsmethoden gegeven worden. De lokalen zijn voorzien van de modernste ICT-leermiddelen waaronder een smartboard. Beide lokalen liggen vlak naast de werkplaats. Op die manier kunnen de leerkrachten hun theoretische lessen didactisch ondersteunen in de onmiddellijke nabijheid van de werkplaatsen. Zo komen we tot geïntegreerd onderwijs waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan.

Snel evoluerende technologie vergt omvangrijke financiële inspanningen op het vlak van infrastructuur voor de opleidingverstrekkers. Het VTI Poperinge heeft een grote inspanning gedaan om een moderne locatie te realiseren. Dit kon met de steun van de vzw VSOP Sint-Bertinus in samenwerking met AGION (het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).

Tijdens de uitbouw van deze nieuwe infrastructuur beschikten de leerkrachten en leerlingen van de afdeling Elektriciteit voor een unieke praktijkruimte, aangezien ze zelf in stonden voor de installatie van alle elektriciteits- en ICTvoorzieningen. Voor de afwerking van ramen, deuren, perslucht en sanitair zorgden de afdeling hout van het VTI en de opleiding loodgieter van het VSBBO.

Dergelijke modern ingerichte lesruimtes zijn zowat uniek in de regio en de provincie en bieden de mogelijkheid om hoogstaand technologisch onderwijs aan te bieden. Het VTI van Poperinge hoopt op die manier bij te dragen tot het afleveren van goed geschoolde technici die in de toekomst een aantal knelpuntvacatures kunnen invullen of hoger onderwijs volgen.

Meer info: VTI - Boeschepestraat 44 - 8970 Poperinge - www.vtip.be - Tel. 057 34 65 50 - Fax 057 34 65 60

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.