Je was erbij > Overzicht

Elf nieuwe West-Vlaamse ambassadeurs 'Ondernemen. Het zit ons.' - 04/05/2010

Elf West-Vlaamse bedrijven krijgen op 4 mei tijdens de Algemene Informatievergadering van de POM West-Vlaanderen de titel van 'Ambassadeur van West-Vlaanderen'. Ze scharen zich volmondig achter de slogan 'Ondernemen. Het zit in ons.' Een slogan die de ambitie van de Provincie verwoordt om West-Vlaanderen verder uit te bouwen tot een topregio op het vlak van ondernemen. Zij sluiten zich daarbij aan bij 34 andere West-Vlaamse bedrijven die eind vorig jaar reeds het ambassadeurslabel ontvingen.

Deze bedrijven zullen in de toekomst het label van 'West-Vlaamse ambassadeur ondernemen' meedragen in hun communicatie op websites, nieuwsbrieven, events, hun bedrijfsgebouw enz. Bovendien engageren ze zich om samen met de Provincie te werken aan de verdere uitbouw van het 'merk' West-Vlaanderen en willen zij een rol spelen in de netwerken die de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM West-Vlaanderen) opzet rond thema's als duurzaamheid, innovatie, internationalisering en bevorderen ondernemerschap… De POM West-Vlaanderen wil bij de uitvoering van het socio-economisch beleid van de provincie tevens nauwere betrokkenheid en terugkoppeling van de West-Vlaamse ondernemers en rekent hiervoor eveneens op de ondersteuning en medewerking van de ambassadeursbedrijven om toekomstgerichte prioriteiten in zijn speerpuntwerking te definiëren.

De Provincie West-Vlaanderen gaat voluit voor de promotie van de regio en focust daarbij al enkele jaren op de speerpunten 'genieten', 'ondernemen' en 'kwaliteit'. In 2009 heeft het provinciebestuur binnen de regiomarketing de kaart van het 'Ondernemen-speerpunt' getrokken. De West-Vlaamse economie steunt immers, ook in deze tijden van crisis, op enkele zeer stevige pijlers: een gunstig bedrijfsklimaat, opleiding, stimulansen voor toerisme en groeikansen voor land- en tuinbouw. Ook de centrale ligging van West-Vlaanderen in Europa en de goed uitgebouwde infrastructuur zijn extra troeven om van West-Vlaanderen de spil te maken van het internationale handelsgebeuren. Om deze boodschap verder uit te dragen doet de Provincie een beroep op haar ondernemers: bedrijven die terecht trots zijn op hun roots, hun regio, hun West-Vlaanderen.

West-Vlaanderen telt heel wat innovatieve bedrijven. Jong of gevestigde waarde, creatief of industrieel, van kleine zelfstandige tot grote multinational. Enkele bedrijven onderscheiden zich door hun voorbeeldfunctie en uitstraling naar de buitenwereld toe. Ondernemingen die West-Vlaanderen op de kaart zetten als dynamische regio en zich profileren door provinciaal engagement. De POM West-Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen schreven een zestigtal van die bedrijven aan met de vraag of zij geïnteresseerd waren in een ambassadeurschap. De bedrijven werden geselecteerd op basis van een eerder engagement in de provinciale en POM-werking, hun nationale of internationale uitstraling en hun initiatieven rond duurzaam ondernemen, innovatie en kwaliteit. In een eerste fase gingen 34 bedrijven op die vraag in. Nu komen er nog eens elf bedrijven bij.

De nieuwe West-Vlaamse ambassadeurs zijn : Alpro uit Wevelgem, Arcotec uit Brugge, Betafence uit Zwevegem, Concordia Textiles uit Waregem, Degels Metaal uit Ieper, OptimaT uit Lichtervelde, Paneltim uit Lichtervelde, Pidy uit Ieper, Renson uit Waregem, Vanden Broele uit Brugge en het project MyMachine uit Kortrijk.

Om een win-win situatie te creëren bieden de POM en de provincie de ambassadeurbedrijven als return de nodige uitstraling via hun communicatiemiddelen. De ambassadeurs krijgen ook enkele netwerkinitiatieven aangeboden en worden prioritaire partners in de projectwerking van de POM en de provincie.

Info en forto: Jeroen Debrabandere - www.pomwvl.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.