Je was erbij > Overzicht

Provinciale wandeldag Neos - De Panne - 03/05/2010

ZO'N 450 NEOS-SENIOREN TROTSEREN DE WEERGODEN

Onder het motto 'bewust bewegen' had de seniorenvereniging Neos De Panne-Adinkerke op maandag 3 mei álle Neos-afdelingen van de provincie West-Vlaanderen uitgenodigd voor de Provinciale Wandeldag. Diverse wandelingen liepen door de openbloeiende natuur van o.a.: het Calmeynbos, de Westhoekduinen, de Oosthoekduinen en langs de mooiste hoekjes van De Panne.

Voor de algemene dagorganisatie hadden zich een twintigtal leden vrijwillig aangeboden om, samen met het bestuur en partners, hun schouders onder dit initiatief te steken. Alles was tot in de puntjes geregeld en verliep precies volgens planning. Enkel de weergoden waren niet op de beloofde afspraak. 's Morgens zorgden ze voor nattigheid en bliezen ze de godganse dag een strakke noordoostenwind over het strand en de duinen. Maar naarmate de dag vorderde strooiden ze met tussenpozen wat zonnestralen door het wolkendek.

Maar de naam Neos staat voor NEtwerk van Ondernemende Senioren, dus een beetje regen en striemende wind kon de pret niet drukken. Integendeel. Vanaf 9 uur meldden zich de eerste vroege vogels en om 10 uur zag men op de parking aan het dienstencentrum 'de Boare' nummerplaten van over de hele provincie. In de loop van de dag zouden er zich in totaal zo'n 450 wandelaars hebben aangemeld.
Onder hen een groepje van 15 Neos-leden die kwamen "trainen" voor hun pelgrimtocht eind augustus naar Santiago de Compostella. Een jaarlijks initiatief van Neos Nationaal waarvoor dit jaar José Acou en Willy Vilain, twee kranige Pannenaren, zich hebben ingeschreven.

Na afloop waren de ondernemende senioren trouwens vol lof over de perfecte organisatie, de vlotte en vriendelijke bediening, de kwaliteit van het middagmaal én… over de gratis gezonde zeelucht. Door de strakke noordoostenwind hebben zij er nog een portie jodium bovenop gekregen, goed voor de geestelijke gezondheid. Senioren weten waarom!


Dank aan Will Vansteene voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.