Je was erbij > Overzicht

Bram Louwije is back!!! - Vlamertinge - 31/03/2010

De 15-jarige turner Bram Louwije uit Turnkring Vlamertinge verkeert weerom in topconditie. Na een paar jaar van kwetsuren en tegenslagen beslisten Bram en zijn ouders in december, om na 5 jaren in de topsportschool te Gent, terug in zijn thuisclub te gaan trainen. Een goeie beslissing zo blijkt want Bram voelt zich opnieuw goed in zijn vel en turnt, olv Vladimir Lieberman, de pannen van het dak. Dit bewees hij tijdens de provinciale voorrondes waar hij telkens overtuigend de titel pakte.

Bram met zijn trainer.

Niet alle Belgische A-juniors waren aanwezig op deze wedstrijden, maar zijn scores bewijzen dat hij gewoon weerom top is! Afgelopen weekend in Nieuwkerken-Waas behaalde hij 78,900 punten, een score waarmee je op een EK een finalekans maakt. En dat terwijl Bram nog een val maakte aan de herenbrug en nog lang niet al zijn moeilijkheid turnde. Dat belooft!

Vooral zijn paard met bogen was subliem. De jury keek met open mond en Bram kreeg een superscore van 14,200, een score die in België enkel door de toestelspecialisten wordt ingehaald!

Jammergenoeg is Bram er niet bij voor het EK te Birmingham. "Bram liet - door ziekte - de ploeg zogezegd in de steek voor een wedstrijd te Linz en viel zo, zonder ons weten, uit de selectie", repliceert de Vlamertingse woordvoerder. "We hebben alles in het werk gesteld om Bram nog in de ploeg te krijgen, maar er is zo weinig houvast, zo weinig wetgeving omtrent de selectie dat je daar als niet-lid van de topsportschool moeilijk in geraakt. Indien de selectie enkel op basis van punten gemaakt zou zijn, dan behoort Bram momenteel bij de top 3 van de Belgische juniors." Bram krijgt tevens de kans om deel te nemen aan de Franse ploegencompetitie. De ploeg uit Roncq kwam hem vragen om hun team te versterken. Ook hiervoor kreeg hij een negatief antwoord van de Vlaamse turnfederatie. Een onafhankelijke commissie zal nu oordelen over de toekomst van Bram, maar die commissie komt hopeloos te laat voor een mogelijke EK-selectie en hoogstwaarschijnlijk ook voor de Franse competitie die plaatsvindt te Rouen op 24 april. Wie Bram eens aan het werk wil zien kan terecht op zijn site www.bramlouwije.be.

Info en foto's: Dirk Naessens en Els Vanhaute

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.