Je was erbij > Overzicht

@nnuntiata.COM werd 5 jaar: de lustrumeditie - Veurne - 04/03/2010

"Tijdens de beurs kunnen we een extra handelskorting geven, maar een financiële korting van meer dan 2 procent is echt niet haalbaar", stelt Sofie. Anouchka, haar handelspartner, springt haar bij: "inderdaad, mevrouw, onze zaak moet toch rendabel blijven".
Na 2 uur handelsbeurs zijn beide dames duidelijk goed op dreef. Die lastige klant hebben ze vakkundig schaakmat gezet.

We bevinden ons op @nnuntiata.COM, het jaarlijkse business-event van Annuntiata-Veurne. Sofie en Anouchka zijn beiden leerling van de handelsafdeling. Vandaag mogen zij, samen met bijna 40 mede-studenten, het bedrijf waarmee zij voor hun geïntegreerde proef samenwerken vertegenwoordigen op een beurs. Naast hen bevinden zich nog 18 andere bedrijven uit de regio Veurne. We ontmoeten er ondermeer Extremis, Furnibo, Garage Voet , Duco, Noordermetaal, Florisan enz… kortom de fine-fleur van de streek. De genodigden zijn bedrijfsleiders, ouders, directie en leerkrachten van handelsscholen.

Zoals in de vier voorgaande edities werd opnieuw een externe partner aangetrokken om het geheel een extra dimensie te geven. Dit jaar viel die "eer" te beurt aan Rotary-Westkust. Deze organisatie stond onder meer in voor de gastspreker, die de beurs mocht inleiden. Rotary vaardigde dhr. Schaut af, directeur Diensten Unizo Noord-West. Tijdens zijn betoog benadrukte hij vooral het belang van het "zelf in handen nemen van je toekomst. Durf dromen, zorg vervolgens voor een realistische onderbouw en ga ervoor." Hopelijk valt de boodschap niet in dovemansoren. De toespraken van directeur Willaert en burgemeester Verfaillie gaan in dezelfde zin: het is belangrijk ondernemend te zijn, of het nu voor eigen rekening is of voor een werkgever. De week van de handel, die Annuntiata reeds enkele jaren op rij organiseert, probeert hierbij een stimulans te zijn.

Het hele gebeuren ademt een ondernemende sfeer uit: de leerlingen zetten zich enthousiast achter hun zaak en de genodigden gaan er vlot in mee. Bij het binnenkomen ontving iedereen een "fake" chequeboekje, waarmee naar hartelust kan worden gekocht. Auto's, meubelen, verzekeringen, gaan met een nooit geziene vlotheid over de toog. De transactie mag dan "nep" zijn, het gevoel dat je er als leerling aan overhoudt is echt. Misschien ligt voor een aantal onder hen hier de kiem voor een latere loopbaan. Jong geleerd…

Groepsfoto van alle deelnemende zesdejaars uit het studiegebied handel.

Tekst: Hendrik Souvagie, leerkracht - Foto: Henk Moerman, verantwoordelijke persAnnuntiata-instituut Veurne

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.