Je was erbij > Overzicht

Zwerfvuilactie De Brakke Grond - Koekelare - 13/03/2010

Ooit stond het comité "Red de Brakke Grond" nog lijnrecht tegenover het gemeentebestuur van Koekelare, ondertussen zijn ze verworden tot een comité die meewerkt met het gemeentebestuur van Koekelare en hielpen ze mee aan de zwerfvuilactie in Koekelare. Nadat het gemeentebestuur besliste om het park in de Brakke Grond te behouden, knoopten ze de vriendschapsbanden aan en werken ze met hun wijk opbouwend mee aan tal van initiatieven. Het comité De Brakke Grond nam afgelopen zaterdag 13 maart vooral heel wat landelijke wegen voor hun rekening. Hiertoe had Alain Depuydt 8 technisch vernuftige prikstokken gemaakt. Tijdens de zwerfvuilactie werden ze ook nog eens op koffie getrakteerd door Hubert Desmet en Monique Vandepoele. Voor de medewerking aan de zwerfvuilactie ontvangt het comité De Brakke Grond 250 euro van het gemeentebestuur van Koekelare. Dit geld zal gebruikt worden voor verfraaiingswerken in de wijk.

Voorzitter van de Brakke Grond de heer Ronny Vanryssel vertelt: "Vooreerst een grote proficiat aan allen die geholpen hebben aan de actie zwerfvuil. De gemeente was zeer tevreden over het geleverde werk! Alain je gemaakte stokken kwamen zeer goed van pas - je bent een echte stielman. Andy was er ook en met zijn gedrevenheid vloog het vuil onmiddellijk in de zakken - goe gewerkt jongen! Vader en zoon Haerinck maakten er samen een prachtige voormiddag van en mogen terecht fier zijn op hun geleverde inspanningen! Katrien stond meer dan haar vrouwtje en bewees uit het sterke hout te zijn gesneden - al deden armen en benen pijn - ze wilde er bij zijn! Proficiat voor je inzet! Monique en Hubert zorgden voor een gesmaakte verrassing - bedankt voor jullie moeite - we konden het uitermate apprecieren en zagen je graag Een trotse voorzitter kan meer één ding zeggen - Bedankt voor de inzet en we blijven er voor gaan - met ons hebben ze nooit gedaan! Blij dat jullie erbij waren," aldus Ronny Vanryssel.

Op de foto zie je Alain Depuydt, Katrien Theuninck, Schirley Vanryssel, Ronny Vanryssel en Gaby Haerynck, eerste rij Andy Vermaut en Benedikt Haerynck. Tijdens de actie werden de comitéleden aangenaam verast door Monique Vandepoele en Hubert Desmet die koffie en koekjes hadden voorzien op deze eerder koude winterdag.

Tekst en foto: Paul Cobbaert

Extra foto's van Hubert Desmet en Monique Vandepoele

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.