Je was erbij > Overzicht

Driedaagse van West-Vlaanderen - Ichtegem

Op uitnodiging van Johny Ronsijn was ik als VIP aanwezig op de driedaagse van West-Vlaanderen. Eerst was er een gezellig samenzijn in cultureel centrum De Ster, terwijl Johny Ronsijn, ex-Bovekerkenaar, nu coming man in Ichtegem mee aan het toeren was met een van de begeleidingswagens... Steeds in de weer voor zijn Ichtegem! Het werd een zeer gezellige dag met uiteraard heel wat ontmoetingen en heel wat plezier... Koers, dat is niet enkel sport, er is ook heel gebeuren er rond die het sportieve evenement nog aangenamer tracht te maken. Dit heb ik proberen in beelden te vatten. Uiteraard mocht ik opnieuw zeer tevreden zijn, want dankzij onze aangename gastheer kon ik een wel zeer spetterende dag beleven. Ik ben hierover dan ook zeer opgetogen. De boog moet immers niet altijd gespannen staan.

Toch mogen we stellen dat heel dit evenement in Ichtegem bijzonder goed geslaagd was. Dat had ook te maken met het eerder goede weer. Het was weliswaar wat frisjes, maar toch scheen de zon en was er een mooie heldere blauwe lucht te bespeuren. Aan de GB in Ichtegem had men nog een extra tent geplaatst, zo kon je op twee plaatsen van een VIP-behandeling genieten. In de vooravond werd er nog heel wat koffie gedronken, maar naarmate het later werd, durfde men al eens overschakelen naar een goede en gezonde Petrus of ander gerstenat. Die sommige mensen wel eens durfde prikken...Het werd een honingzoete dag. We mogen echt bewondering hebben voor deze puike organisatie, waar heel wat aandachtige toeschouwers zijn op afgekomen voor een sociaal-sportief evenement bij uitstek.

De 3de rit van de 3-daagse van West-Vlaanderen trok van Middelkerke naar Ichtegem met als resultaat: 1. Kris Boeckmans, 2.Yohann Gene, 3. Jens Keukeleire 4. Robert Wagner 5. Egidijus Juodvalkis, 6. Paul Voss, 7.Alexander Porsev 8. Pieter Ghyllebert 9. Evgeny Popov 10.Rony Martias.

Voor Jens Keukeleire zal de 3-daagse van West-Vlaanderen wel altijd een positieve herinnering blijven. In de eindstand is hij de definitieve overwinnaar, nadt hij al met de eerste rit in Kortrijk-Bellegem had gewonnen en derde was in de rit Torhout-Handzame mocht hij drie leiderstruien aantrekken. Het was voor hem meteen de eerste keer dat hij dit kon doen in een rittenkoers. Voor Jens Keukeleire, een mooi stukje persoonlijke geschiedenis die hij wellicht niet gauw zal vergeten. Achteraf kwam hij nog eens naar cultureel centrum De Ster waar hij zich nog wat onwennig leek te voelen in zijn leidersrol. Iedereen is nu ook geïnteresseerd in Jens Keukeleire en Nico Mattan zal wel zeer in zijn nopjes zijn. Nico Dick kopt in krant van West-Vlaanderen:"Jens Keukeleire grof wild op de transfermarkt na drie zeges in vijf dagen." Het mag dus zeker gezegd zijn: we zullen nog vaak de naam Jens Keukeleire terughoren, want een nieuw talent is geboren... Geboren zeggen we, maar eigenlijk weten we dat hij dit pas kon bereiken na heel wat hard labeur. Nico Mattan is alvast een zeer trotse man.

De eindstand van de driedaagse van West-Vlaanderen is de volgende: 1. Jens Keukeleire 2. Kris Boeckmans 3.Bobbie Traksel 4. Robert Wagner 5.Mitchel Docker 6. Paul Voss 7. Rony Martias 8. Stephane Poulhies 9. Nicki Sörensen 10. Fumiyuki Beppu. Johny Ronsijn:"Ik vond het een zeer geslaagde koer. De organisatie was echt geslaagd. Ik ben ook onder de indruk van Jens Keukeleire en keek vol goede moed naar zijn volgende koersen. Ik ben benieuwd wat hij gaat presteren op Nokere koerse. Ik zal hem een beetje blijven volgen. Ik ben zelf gebeten door de wielermicrobe. Zelf zit ik al een 8-tal jaar in het koersmilieu en ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ik draag graag mijn steentje bij door een dergelijk evenement te sponsoren. Er zijn heel wat mensen uit Ichtegem en ook uit de Westhoek die hieraan werken en ik wou hen op deze manier ook eens laten weten dat ik hen steun voor hun dagdagelijkse inzet. Ze brengen het koersgebeuren ook dichter bij de mensen. Iedereen die de koers steunt en dit op gelijk welke manier, beschouw ik steeds als mijn vriend,"zegt Johny Ronsijn.

Jens Keukeleire heeft het dan wel gedaan in Ichtegem. Hoedje af voor Peter Brackez (Ichtegem), Wim Mattheus (Ichtegem),Bart Verbrugge (Bellegem), Bert Pattyn (Handzame), Kris Mattheus (Ichtegem) en Stefaan Decleir, het gemeentebestuur van Ichtegem en iedereen die er voor heeft gezorgd dat de 3-daagse van West-Vlaanderen is geslaagd. Het is een topevenement geworden om U tegen te zeggen.

Na de koers werd er nog uitgebreid feest gevierd in het Gravenhof, waarvoor heel wat mensen, na deze geslaagde editie enorm gemotiveerd waren. Na een prachtige persconferentie in het casino Middelkerke begeleid door Karl Vannieuwkerke, wisten we het... Deze organisatie pakt het superprofessioneel aan. Hoe kan het ook anders met onze gezonde lucht van de Westhoek die over het koersgebeuren heeft gewaaid. De driedaagse van West-Vlaanderen editie 2010 zal steeds in het teken van Jens Keukeleire blijven staan. De jongen heeft het toch maar gedaan. Deze week was hij nog te gast in de Laatste show waar hij naast een goede renner ook een goed entertainer is gebleken. Dus, Jens Keukeleire, doe zo verder beste vriend.

Ik wens hierbij Johny Ronsijn van Ronsijn International, Powergenerators en torenkranen (www.ronsijn.be) vriendelijk te bedanken voor de uitnodiging. Ik heb in Ichtegem dankzij hem een superprachtige dag beleefd. Ook Johny Ronsijn zelf heeft er enorm van genoten, want 's avonds nadat de meesten al gingen slapen, was hij nog bij Nelly te bespeuren... Hij komt graag onder zijn Ichtegemse mensen, om er daarna opnieuw keihard tegenaan te gaan... Johny Ronsijn, nu nog een ongekroonde koning, na de volgende verkiezingen in Ichtegem wellicht de koning te rijk...


Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.