Je was erbij > Overzicht

Opendeur Group Delrue - Ichtegem / Koekelare - 18/03/2010

In 1978 startte Ivan Delrue met het ter plaatse op de werf snijden, plooien en binden van betonijzer.In 1980 werd de Betonijzerbuigcentrale aan de Ringlaan te Ichtegem opgericht als een ambachtelijke onderneming met een minimum aan eigen vermogen. Het bewerken van betonijzer gebeurde nu veel efficiënter in de beschutting van een grote loods. In 1983 werd de firma omgevormd tot een Naamloze Vennootschap. Toen was het al een landelijk opererend bedrijf met een ijzersterke reputatie in de bouwwereld.Sinds 1980 werd het machinepark doorlopend gemoderniseerd, deels door eigen research en development, deels door aankopen in heel Europa. Op vandaag mogen we gerust van spitstechnologie spreken. Dit zorgt voor een zeer snelle verwerking van plannen op maat die de klant ons voorlegt en voor een hoge precisie in de afwerking.

Ook het aanbod werd steeds uitgebreid. Naast het prefabriceren van betonijzeren wapeningskorven, kwam er de bewerking en verkoop van alle andere bouwstaal bij (L-ijzers, balken, kokers, .). Er werd ook begonnen met de verdeling van nieuwe producten voor de bouw die niets met metaal te maken hadden. Aangezien dit pakket fors bleef groeien besloot men dit in een aparte NV onder te brengen. Metaalhandel Delrue NV werd met dit doel opgericht in 1996 en staat sindsdien onder de leiding van Walter Six. De site in Ichtegem werd daartoe in twee delen opgesplitst. Op vandaag mogen we gerust zeggen dat Metaalhandel Delrue toonaangevend is in bouwtoebehoren.

Drie jaar later (1999) werd het oppervlak van de site te Ichtegem verdubbeld door aankoop van een belendend perceel. Dit was noodzakelijk vanwege de snelle groei van beide bedrijven.

Toch bleek vooral de productiehal van de betonijzerbuigcentrale te klein en de vraag van de landelijke en Europese markt te groot. Vandaar dat in 2002 een volledig nieuw bedrijf werd gebouwd te Herseaux bij Moeskroen. Met alle knowhow die we hadden is er een productiesite gerealiseerd die alle technische en logistieke innovaties van de laatste jaren samenbrengt. Marchand de Fer Delrue staat onder de leiding van Gunnar Delrue.

Zowel in 2005 en 2007 werd de site te Herseaux terug uitgebreid met als gevolg dat wat als een dochteronderneming begon nu al een stuk groter is dan de vestiging te Ichtegem. Begin 2008 werd terug een belendend perceel aangekocht te Ichtegem en volgde een uitbreiding met een nieuwe winkelruimte voor professionelen in zomer 2008. In september 2009 werd begonnen met de bouw van bijkomende loodsruimte voor de afdeling bouwstaal.

Ivan Delrue en Gunnar Delrue vertellen: "Dankzij ons zeer brede assortiment voor de ruwbouw en de betonbouw proberen wij een one-stop-shop te zijn voor bouwbedrijven. Zo moeten ze slechts één transport inleggen om zowel alle bouwstaal als bouwtoebehoren mee te hebben. Dit is ook voor het milieu een goede zaak.Wij streven voor alle producten naar een optimale prijs-kwaliteit verhouding.Onze openingsuren zijn afgestemd op de bouwsector en zijn flexibel. We zijn firma’s op mensenmaat waardoor de communicatie steeds vlot verloopt. Bovendien werd zwaar geïnvesteerd in de allernieuwste telecommunicatie en internetsystemen. Door jarenlange ervaring kennen wij alle expliciete én latente verwachtingen van de constructiebedrijven. Zo kunnen wij problemen voorkomen en met advies onze klanten bijstaan vooraleer zich problemen stellen.Door samenwerking met verdelers over het hele land via de aankoopgroepering Uniconstruct zijn we ook een draaischijf geworden van import van bouwspecialiteiten en doorverdeling over het hele land.Op onze website www.groupdelrue.be kunnen klanten steeds de laatste informatie vinden. Dankzij een aangehouden kwaliteitscontrole verhogen wij onze eigen efficiëntie en die van onze klanten. Ondanks de groei zijn we nog steeds een onderneming op mensenmaat die ten dienste staat van haar cliënteel als specialist op het vlak van wapening en bouwtoebehoren."

Walter Six vervolgt: "Zowel in Ichtegem als in Herseaux wordt volledig geautomatiseerd alle betonijzer op maat gesneden en geplooid. Zelf de wapening buigen en binden is een tijdrovende klus voor een aannemer. Bovendien zit die met veel meer verliesresten. In onze fabriekshallen kan machinaal en door de computer voorbereid, door ervaren stielmannen hetzelfde werk gedaan worden op veel kortere tijd en met minimale verliezen. Alle mogelijke vormen tot zelfs spiralen zijn mogelijk dankzij de geavanceerde buigrobotten. Een bestelling wordt bovendien niet zomaar gebonden, ze wordt stevig gehechtlast om vervoer en plaatsing te vereenvoudigen."

Ivan Delrue vertelt:"Wij hebben een grote voorraad van balkprofielen, buizen, L-ijzers en profielstaal. Alles kan zeer precies recht of schuin afgezaagd worden. Dankzij onze boorstraat worden alle gaten precies en geautomatiseerd geboord in alle materialen. In moderne ontwerpen zijn dikwijls combinaties nodig van balkprofielen met betonijzer. Aangezien we voor beide producten de knowhow en een productieatelier in huis hebben is dit door ons makkelijk uit te voeren. We zijn ook één van de weinige bedrijven die op gecertificeerde wijze deuvels op balkprofielen kunnen lassen," aldus de gedelegeerd bestuurder Ivan Delrue.

Walter Six: "Ten slotte biedt ons bedrijf een grote voorraad van alle types met en zonder stekeinden, zelfs gegalvaniseerde netten op stock. Bovendien kunnen de netten door ons op maat gesneden en geplooid worden," zegt hij.

(Foto's Andy Vermaut)

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.