Je was erbij > Overzicht

Lente- Apertiefconcert met jong talent - Hof van Wyckhuize in Alveringem - 21/03/2010

Fauve (piano), Fabian (piano) en Felix Vermeirsch (cello/piano) brachten een prachtig lente- aperitiefconcert met klassieke meesters én nieuwe muziek van Felix Vermeirsch, jongste componist van Vlaanderen, en van Bart Vermeirsch. Muziek staat centraal bij de familie Vermeirsch. Vader Bart is directeur van de muziekacademie in Diksmuide. Moeder Yolande geeft pianolessen.

Verwelkoming door Martine Rabaey, schepen voor cultuur

Fauve aan de piano

Fauve brengt een stukje woordkunst

De 17-jarige Fauve Vermeirsch behaalde op de finale van de Nationale Dexia Classics wedstrijd in Brussel de eerste prijs met de hoogste score in ex aequo. Zij zette er een schitterende prestatie neer en werd door de Vlaamse en Waalse juryleden, alsook door de componist van het plichtwerk bejubeld “om haar unieke sonoriteit, haar grote trefzekerheid en haar grote muzikale persoonlijkheid”.

Fauve studeert als jong talent bij Vitaly Samoshko in 2de Bachelor Muziek - instrument piano – aan de Hogeschool Gent, departement Muziek.

De jonge Felix aan het werk

Ook haar broer, de 11-jarige Felix, laat zich niet onbetuigd! Hij is leerling aan de academie voor Muziek en Woord te Diksmuide en werd met zijn bundel ‘Dierenparade’ voor piano, prompt door de Raad van bestuur van ComAv (Componistenarchiel Vlaanderen) als jongste lid aanvaard. De voorzitter van ComAV omschreef ‘Dierenparade’ als “een bundel aanstekelijke pianowerkjes met frisse melodieën en onbevangen vormen.

Fabian aan de piano

Fabian Vermeirsch startte op 10 jaar met lessen AMV en piano aan het Stedelijke Conservatorium van Oostende. Hij behaalde er op 2 jaar de bijzondere prijs “laureaat lagere graad met grootste onderscheiding”. Hij maakte als kind 2 composities voor piano: Good-) Bye en Sunday morning. Fabian volgde de middelbare graad voor piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Clemens non Papa te Diksmuide en behaalde er weer in 2 jaar de bijzondere prijs middelbare graad met de grootste onderscheiding.

Fabian specialiseert zich in kamermuziek en begeleidt zus Fauve en broer Felix op wedstrijden en concerten voor cello en piano vierhandig.

Fabian en Felix

Het concert werd door een enthousiast publiek bijgewoond


Zus en broers Vermeirsch

Zus en broers Vermeirsch en schepen Martine Rabaey

Slotwoord en bedanking door burgemeester Gerard LiefoogheDank aan Karien Becuwe, cultuurbeleidscoördinator gemeente Alveringem, voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.