Je was erbij > Overzicht

Stad Ieper en Turnkring Vlamertinge huldigen de turnkampioenen - Vlamertinge - 26/06/2010

Onder een stralende zon werden zaterdag laatstleden alle Vlamertinge turnkampioenen gehuldigd. Dat de club weerom van een succes kan spreken bewezen de 47 blinkende genaamtekende medailles die één voor één door het bestuur aan de kampioenen werden overhandigd. Uit handen van Burgemeester Luc Dehaene en Schepen Jef Verschoore werd eveneens een geschenk van stad Ieper aangeboden.

47 kampioensmedailles betekenen minstens dubbel zoveel titels want de meeste gymnasten hielden het dit seizoen niet bij één overwinning. Zo wonnen Melanie Merveillie en Bram Louwije àlle provinciale voorrondes. Alsook de Vlaamse kampioene Ellen Vermeersch mocht meerdere titels verzamelen. Idem dito voor de Belgische kampioenen Timo Fiey, Yari Delaey en (alweer) Melanie Merveillie. Tevens werd er nog teruggeblikt op Melanies prachtig avontuur op de Jeugdwereldkampioenschappen te St Petersburg. Melanie wist zich trouwens - samen met clubgenoot Yari Delaey - te selecteren voor de Jeugdwereldkampioenenschappen 2010 te Metz.

Ook was er ruimte aandacht voor het afscheid van Ellen Grillet. Op het Belgisch kampioenschap en op het turnfeest werd Ellen 2 maal verrast met een specifiek afscheidskado, ditmaal was het Ellen haar beurt om haar entourage te verrassen.

Tevens werd met fierheid meegedeeld dat er volgend seizoen alweer Vlamertinge gymnastjes richting topsportschool Gent gaan. Dore Lepla en Eva Naessens vergezellen clubgenote Ellen Rabaut in het meisjesturnen. Daarenboven wordt Vlamertinge (net zoals afgelopen seizoen bij de jongens) regioclub voor topsportbeloftes. In samenwerking met de lagere school Brielen zal er voor de meisjes een combi turnen/school worden uitgewerkt.

Ook ging er een woordje van dank naar het bestuur, oudercomité en de vele vrijwilligers want zonder hun inzet is deze werking onmogelijk en zonder dergelijk positieve werking is de creatie van dergelijke massa kampioenen eveneens onmogelijk !

En last but not least werden de aanwezige trainers in de bloemetjes gezet. Alle trainers kregen een speciaal woordje van dank want zij moeten op training en op wedstrijd steeds paraat staan voor hun gymnasten. Merci Hilde Dejonghe, Astrid Lannoy, Lisa Lannoy, Sonja Demey, Ruth Develter, Lore Buyck, Kaat Feys, Merline Beele, Sydney Voorspoels, Lies Vandermarliere, Anais Poissonnier, Els Vanhaute, Ellen Grillet, Wim Cappan, Veerle Delerue, Vladimir Lieberman en Roland Olivier.

Tekst: Els Vanhaute
Foto: Devid Camerlynck

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.