Je was erbij > Overzicht

Toeristische Dienst Veurne in het nieuw - Veurne - 29/06/2010

Wie op de Grote Markt van Veurne vertoeft, moet zeker eens binnenlopen in het Landshuis waar de Toeristische Dienst is gevestigd. De onthaalruimte onderging een compleet nieuwe restyling voor een totale kostprijs van ruim 145.000 euro. Het was ontwerper Robert Buelens die tekende voor de moeilijke opdracht om een hedendaagse onthaalbalie te integreren in een historisch pand. Met de bouw van het Landshuis werd immers gestart in 1612. Ontwerper Buelens slaagde wonderwel in zijn opzet. Bezoekers aan de Toeristische Dienst hebben niets dan positieve commentaren wanneer ze de luchtige, klare ruimte betreden waar hedendaags topdesign perfect overgaat in het historisch kader.

De nieuwe inrichting van de hand van ontwerper Buelens integreert een modern ontwerp in een 17de -eeuwse sfeer. Het plafond met daarin de datering 1719 kwam voordien amper uit. Nu wordt de aandacht van de bezoeker als het ware naar boven gezogen door de witte kleur en de details van de assen in het plafond. Ook de verlichting die het 'witte' van de ruimte nog accentueert, is een ontwerp van Robert Buelens. Naast de historische details in het plafond, het groene klaverblad dat het vruchtbare Veurne-Ambacht symboliseert, een restant van de oorspronkelijke muur die in het concept verwerkt zit, staan de kleurrijke Quinze-blokken voor het hedendaagse. De zitmeubeltjes ontworpen door de Kortrijkse topdesinger Arne Quinze nodigen de bezoeker uit om rustig de documentatie in te kijken.

Een prachtige, aangename onthaalruimte is één ding. De ontvangst van de bezoeker, het wegwijs maken van de toerist in zijn zoektocht naar wat er allemaal te beleven valt in het charmante Veurne is zonder twijfel misschien nog wel het allerbelangrijkste.
Hiervoor zorgt tijdens de komende zomermaanden de 8-koppige ploeg van de Veurnse Toeristische Dienst.

Vlnr Marijke Pauwels, Mark Kinoo, Sabine Degraeuwe, Toeristisch Attaché Pascal Jacquemyn, Stephanie De Deyne, Françoise Vanfleteren, Carmen Bisschop en Schepen voor Toerisme Jef Goens (ontbreken op de foto Joke Debaenst en Rik Samyn)

De Toeristische Dienst heeft nog maar net zijn intrek genomen in de nieuwe ruimte of een volgend project dient zich al aan. Er wordt volop werk gemaakt van de realisatie van een compleet nieuw bezoekerscentrum net naast de nieuwe onthaalruimte. Via allerhande multimedia zal de bezoeker een waaier aan informatie opdoen over het mooie Veurne en omstreken. Voor de realisatie van het concept is de firma Bailleul uit Gent aangesteld. Het belooft er even 'groots' te gaan uitzien als de nieuwe onthaalruimte.

Info en foto: Pascal Jacquemyn - VVV Veurne

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.