Je was erbij > Overzicht

Uitreiking van de trofee der sportverdienste + viering van de sportlaureaten - Koksijde - 25/06/2010

Bij de individuelen

Laureaat: Jari Delaey

Jari is geboren in 1996. Sedert een 5-tal jaar doet hij aan tumbling, dit zijn oefeningen (rad, overslag, salto's met of zonder schroef, …) die na elkaar worden uitgevoerd op een lange mat van 30m.
Sedert 3 jaar is hij aangesloten bij de turnclub van Vlamertinge waar hij 4 à 5 keer per week telkens 2 uur gaat trainen.
Hij behaalde goud op het Vlaams en Belgisch kampioenschap tumbling bij de beloften.
Met zijn overwinning op de Belgische kampioenschappen selecteerde hij zich voor de jeugdwereldkampioenschappen in Metz in november 2010

Eervolle vermelding

Ward Mercier uit Wulpen maar aangesloten bij HCOostende
Hij behaalde goud op het provinciaal kampioenschap hoogspringen, werd provinciaal kampioen op de 800m bij de juniors, vijfde op het Belgisch kampioenschap AC 1500m en hij won goud op het Belgisch kampioenschap 1500 m bij de juniors

Joep Cambier (judoclub Koksijde)
1ste op Belgische kampioenschappen judo
2de op Vlaamse kampioenschappen judo
2de op Open Schotse Kampioenschappen judo

In ploegverband

Laureaat: Judoclub Koksijde

Damesploeg 1ste afdeling (Monica Cabay, Lieselot Eeckelo, Hanne Vanbossele, Laure Aerts en Francoise Harteveld)
Belgisch en Vlaams kampioen

Herenploeg 1ste afdeling (Leon Borgsteede, Myoshi Ollevier, Kenneth Van Gansbeke, Vincent Defever, Koen Sleekx, Dirk Van Tichelt, Yuri Samoey, Pieter Sleeckx, Martijn Oosterveen en Ben Van leeuwarden)
Belgisch en Vlaams kampioen

Herenploeg 2de afdeling (Decorte Taco, Van Herck Niel, Cordier Christophe, Claeys Jens, Vanhoucke Jo, Cambier Joep, Demeulemeester Kane, Cambier Jelle, Catteeuw Arnaud en Van Gestel Thomas)
Kampioen in 2de afdeling

Trofee van sportverdienste

Laureaat: Peter Tanghe

Peter begon met krachtbal spelen in 1978 bij de club uit Veurne. In 1985 stichtte hij samen met een aantal vrienden krachtbalclub Oostduinkerke waar hij ondertussen reeds 25 jaar secretaris is. Hij is in het bezit van een initiator-, B-trainer- en scheidsrechtersdiploma. Hij is reeds verschillende jaren trainer en coach van verschillende Oostduinkerkse krachtbalploegen. Hij heeft zopas zijn 30ste jaar krachtbalcompetitie beëindigd. Met de herenploeg werd hij provinciaal kampioen en speelde de ¼ finales van de beker van België. Tevens het vermelden waard: Peter is het hoofd van een heel sportieve familie: dochter Jiense: speelt volleybal en doet aan atletiek, dochter Jolijn speelt ook volleybal, zoon Garben speelt voetbal en mama is een recreatief loopster.

Eervolle vermelding

Godfried Luca
Hij speelde vanaf zijn 11 jaar bij de jeugd van Koksijde en 8 seizoenen in het 1ste elftal waar hij als mandekker bekend stond als "het mes". Van zijn 35ste tot zijn 48ste was hij actief speler bij de VOSK tot hij tijdens een oefenmatch tegen de reserven een dubbele beenbreuk opliep. In 1988 werd hij bestuurslid bij de VOSK. In 2001 werd hij er coach en leidde VOSK naar de titel in 2004, 2005 en 2007. Al die jaren was hij eveneens "duivel-doet- al" bij de VOSK, geen inspanning was hem te veel. Op 1 mei nam hij afscheid.

Robert Ockerman
Pioneer op gebied van seniorenwerking (fietsen - turnen - dans). Hij stichtte in 1990 (20 jaar geleden) de seniorendansgroep De Golfbrekers

Info en foto: Viviane Delanghe, administratief medewerkster sportdienst gemeente Koksijde

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.