Je was erbij > Overzicht

Speelpleinwerking neemt vliegende start - Passendale - 05/07/2010

Speelpleinwerking Passendale zette op 5 juli - voor het tweede jaar - de deuren open. 62 kinderen kwamen opdagen voor een dagje speelpleinpret. Een kleine vergelijking: vorig jaar waren er op de eerste dag 33 kinderen. Nieuw is de werking voor de 12-plussers en daarvoor waren er 12 deelnemers. De jeugddienst van Zonnebeke is daarmee zeer tevreden.

Jeugddienst en bko 't Bondgenootje werken in Passendale nauw samen voor de opvang van de kinderen deze zomer. De kinderen van 2,5 tot 12 jaar hebben de keuze; ofwel blijven ze de hele dag in 't Bondgenootje ofwel komen ze onder begeleiding in de namiddag naar de speelpleinwerking (OC Passchendaele). Voor de 12-plussers biedt de jeugddienst een nieuw en aangepast programma.

Speelpleinwerking

De kinderen kunnen in de namiddag terecht in OC Passchendaele van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kinderen worden in groepjes verdeeld naar gelang hun leeftijd. Elke week wordt er gewerkt rond één weekthema. Er wordt een vieruurtje voorzien waarna er nog tijd is om vrij te spelen. Om 17.00 uur vertrekken de kinderen naar huis of kunnen ze naar de buitenschoolse kinderopvang in 't Bondgenootje. De kinderen betalen per namiddag of met een vakantiekaart voor de hele periode. De speelpleinwerking loopt elke werkdag van 5 juli tot en met 16 juli en van 9 augustus tot en met 27 augustus.

PLAYMOB!EL, Pas Partoe en co

De kinderen uit de andere deelgemeenten kunnen terecht bij de mobiele werking van de PLAYMOB!EL. Verder voorziet de jeugddienst ook andere leuke doe-activiteiten en kunnen de oudere kinderen deelnemen aan de Pas Partoe-uitstappen. Het volledige aanbod is terug te vinden in de vakantiebrochure van de jeugddienst. De brochure kunt u downloaden via www.zonnebeke.be of u kunt uw exemplaar komen ophalen bij de jeugddienst (gemeentehuis).

Wil u meer weten over de speelpleinwerking in Passendale en de andere vakantieactiviteiten van de jeugddienst? Neem dan contact op met Stijn Dujardin - tel. 051 48 00 60 - e-mail: jeugd@zonnebeke.be.


Info en foto: Sonja Hauspie, gemeente Zonnebeke

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.