Je was erbij > Overzicht

Zilver voor El Fuerte - Koksijde- 04/07/2010

SHOWKORPS EL FUERTE UIT KOKSIJDE WINT ZILVER OP DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN TE RASTEDE – DUITSLAND EN VEROVERT EEN TWAALFDE PLAATS OP DE “EUROPEAN RANKING”

SHOWKORPS EL FUERTE UIT KOKSIJDE nam voor het eerst deel met een complete blaassectie aan een tornooi. Als enig Belgische korps was El Fuerte geselecteerd voor deze Europese Kampioenschappen te Rastede, de druk was dan ook bijzonder groot. Meer dan 100 korpsen namen deel aan het tornooi.

Op 04/07/2010 om 10u30 kwam de Belgische vlag op het plein. 53 leden gaven het beste van zichzelf.

Showkorps El Fuerte kent geen grenzen.

El Fuerte werd al vele malen provinciaal en nationaal kampioen, maar behaalde vorig jaar op 02/08/2009 – als kers op de grote taart - ZILVER op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade Nederland. Het WMC mag je gerust beschouwen als de muzikale Olympische spelen. Aan de hand van de prestaties van een korps van de voorbije jaren, werd ze al dan niet uitgenodigd door de selectiecommissie, waardoor ook deze wedstrijd heel hoog staat aangeschreven binnen de “kleine” wereld van de muziek. Het is m.a.w een eer voor een korps om aan het tornooi te mogen deelnemen.

Dit jaar namen meer dan 100 korpsen deel aan de Europese Kampioenschappen te Rastede, komende uit Nederland – Duitsland – België – Frankrijk – Oostenrijk – Tsjechië – Polen – Denemarken – Zwitserland. Alle optredende korpsen werden beoordeeld door een internationale jury en hun beoordeling is onherroepelijk. De wedstrijden werden onderverdeeld in acht disciplines.

El Fuerte, nam aan het tornooi deel met 53 leden en schreef zich in voor de Discipline IV, waarin alle groepen zaten met een blaassectie (en dat zijn er heel wat!). Elk korps had voor zijn optreden maximaal acht minuten ter beschikking. Tijdens deze tijd dienden, al marcherend, twee muziekwerken uitgevoerd te worden met een tussenpauze van 16 maten tussen de twee werken. Er werd gekozen voor “Eye of the Tiger” en “Smoke on the Water”, met als tussenstuk “Hit da Groove”. Na het marcheergedeelte moest ieder korps een concertwerk uitvoeren voor 5 juryleden. El Fuerte koos voor “Thriller” waarin een prachtige slagwerksolo verwerkt zit.

Voor het eerst op een tornooi nam Tamboer-Majoor HENNEBEL Sanne de leiding over de groep en legde een perfect parcours af. Instructeur DEMEESTER Gwenn dirigeerde met veel enthousiasme en perfectie het concertwerk. Ook in Duitsland kennen ze nu El Fuerte uit Koksijde… De gemeente Koksijde heeft een vereniging waar het meer dan ooit trots op mag zijn.

Dit jaar vertegenwoordigt ‘El Fuerte’ zijn prachtgemeente Koksijde meer dan twintig maal, op prestigieuze stoeten, tornooien en taptoe’s dit zowel in ons eigen België, maar ook in Duitsland, Nederland als in Frankrijk.

Showkorps El Fuerte en El Fuerte-Kids zijn nog steeds op zoek naar gemotiveerde leden. Iedereen is welkom en alles is gratis. De repetities worden georganiseerd iedere zaterdag in onze lokalen Ten Bogaerde.

Voor meer info: www.elfuerte.be, Jurrie DELPORTE, Zeelaan 1 Koksijde, jurrie@telenet.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.