Je was erbij > Overzicht

St.Sebastiaan wint een begeerde prijs - Ieper - 11/07/2010

Ieder jaar wordt er door de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters (KNBBW) een Belgisch Kampioenschap georganiseerd. Dit is een competitie dat georganiseerd wordt voor alle aangesloten boogschutters. België wordt ingedeeld in 5 Sectoren en wij, West-Vlaanderen, behoren tot de 1e Sector. Bij deze Sector zijn 63 maatschappijen aangesloten en iedere maatschappij kan verschillende ploegen van 5 personen inschrijven voor het Belgisch Kampioenschap. Dit jaar waren er 148 ploegen ingeschreven voor de 1e Sector.

De competitie wordt gehouden over 9 zondagen en wordt georganiseerd door de maatschappij van de winnende ploeg van de 1e Sector van vorig jaar. Dit jaar ging dit dus door in Zedelgem W.T. van 18 april tot 11 juli (over 9 zondagen).

Onze maatschappij St.Sebastiaan Ieper nam deel met 3 ploegen op de eerste dag van de competitie. Elke ploeg van 5 personen start met een volledig gevulde wip en iedere schutter heeft 10 schoten. De winnende ploeg van Zedelgem WT van vorig jaar had die dag reeds 33 punten geschoten en wij moesten dit dus beter doen! Ploeg C van ons mocht beginnen en het ging meteen goed. Het werd een spannende wedstrijd en ze eindigden met 34 punten! Dit werd meteen ook de beste dagscore van de 14 ploegen die op die dag moesten schieten. Maar er moest nog 8 zondagen geschoten worden, goed voor nog 134 ploegen!

De dagscores van elke zondag werden op een groot bord bijgehouden in onze club en telkens weer bleven we op de eerste plaats. Maar er volgden nog enkele sterke ploegen en het was altijd opnieuw weer bang afwachten. Tot we op zondag 11 juli het prachtige nieuws vernamen : Ieper St.Sebastiaan is winnaar van de 1e Sector van het Belgisch Kampioenschap !! Niet te geloven, we hadden het gehaald! Nog eens van harte proficiat aan de schutters van ploeg C nl. Dennis De Coene, Mien Maerten (nog jeugdschutter), Kristof Verkruysse, Bernard Rossel en Jan Durieu. En dan was er nog een andere winnaar nl. Inge Verolleman. Zij is eerste dame met de hoogste individuele score van 11 punten! Ook proficiat aan Inge!

Het is reeds de 3e maal dat Ieper St.Sebastiaan winnaar is van de 1e Sector nl. in 1967 werd dit gewonnen door de ploeg van voorzitter Gaston Outtier, Felicien Verfaille (voorzitter rechtbank 1e Aanleg), Pol Bervoet, René Grimmonprez en Leon Bouckaert. In 1993 werd de 1e Sector gewonnen te Heist door de ploeg van Robert Schoutteten, Freddy De Coene, Theo Parreyn, Hubert Gantois en Luc Deberdt.

De finale van het Belgisch Kampioenschap gaat door op zondag 19 september te Schriek, waar de winnaars van de 5 Sectoren het tegen elkaar opnemen. Dit werd nog nooit gewonnen door onze maatschappij, maar je weet nooit. Voor alles is er een eerste keer, dus duimen maar! We wensen hen in ieder geval veel succes!

En nu kunnen we beginnen aan de voorbereidingen van het Belgisch Kampioenschap van 2011 voor de 1e Sector, want alle ploegen zullen volgend jaar op ons terrein bekampen voor de winnaar van de 1e Sector. We verwachten elke zondag 80 tot 100 schutters, de dag te beginnen van 7 uur tot ongeveer 19.30 uur 's avonds; het zullen dus zware zondagen worden. Maar we gaan ervoor en hopen op veel steun, zowel van schutters als aanverwanten.


Info en foto: Rita Dewancker, Secretaris St-Sebastiaan Ieper

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.