Je was erbij > Overzicht

Missiefeest - Hollebeke 03-04/2010

De plaatselijke missiekring kan terugblikken op een succesvol missiefeest, dat al aan zijn 41ste editie toe was. Volgende missionarissen worden gesteund: Zuster Hilda Verdonck (Dominica), Zuster Martine Callewaert (Congo), Mgr. Etienne Alliet (El Salvador), Pater Remi Vande Walle (Kenia), Pater Gaby Vernack (Polen), Pater José Delporte (Ecuador), Missionarissen Heule (Kameroen, Congo en Transvaal), Pater Wilfried Joye (Zuid-Afrika) en Padre Manuel de Jesus Cordova Alvarez (El Salvador).

Zaterdag even voor 18 uur, alles is in gereedheid voor de missietweedaagse. De opgesmukte zaal wacht uitnodigend op de eerste bezoekers.

Enkele dagen voor het missiefeest werd afscheid genomen van bestuurslid Henriette Vermeulen. Zij overleed na een langdurige en moedig gedragen ziekte in de leeftijd van 71 jaar. Henriette was er al sinds de oprichting van de Missiekring in 1969 bij. Onopvallend, minzaam en bescheiden, gaf zij al die jaren blijk van een grote inzet en gedrevenheid voor het missiewerk. Dat zij in vrede mag rusten!Zoals elk jaar tekende een talrijke afvaardiging van het stadsbestuur op de opening present om het bestuur en de enthousiaste medewerkers een hart onder de riem te steken.Op de foto bemerken we van links naar rechts schepen Frans Lignel, Laurette Cornelis, gemeenteraadslid Ives Goudeseune, Zuster Agnes Recour, Philip Woets, O.C.M.W.-voorzitter Marieke Cloet, Zuster Madeleine Willems, gemeenteraadslid Els Morlion, schepen Katrien Desomer, Marina Alleweireld, Martha Lottegier en burgemeester Luc Dehaene. Was ook aanwezig, maar ontbreekt op de foto: schepen Jef Verschoore.Tijdens de twee dagen was het een gezapig komen en gaan van sympathisanten, van ver en van dichtbij. Er was voor elk wat wils: een tombola-altijd-prijs, missieboetiek, groentekaarting, visput, frisse dranken, broodjes, hotdogs of pannenkoeken… Maar bovenal was het een gezellige bedoening!Zuster Madeleine Willems, pionierster van Missiekring Hollebeke in een onderonsje met Rolanda.
Roger Feys met echtgenote Christiane Louwagie aan de inschrijvingstafel voor de kaarting.


Zoals elk jaar vereerde ook provinciegouverneur Paul Breyne het missiefeest met zijn bezoek. Op zondag werd Hollebeke zijn eerste tussenstop, op weg naar het Noord-Franse Bray-Dunes

Info en foto's: Philip Woets, secretaris Missiekring Hollebeke

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.