Je was erbij > Overzicht

Turnkring Vlamertinge turnt zich in 2010 onmiddellijk in de kijker - 12/01/2010

4 Provinciale kampioenen tumbling 1 x zilver en 1 brons op het Provinciaal kampioenschap.
3° plaats op de open Limburgse kampioenschappen, 22 x goud, 31 x zilver en 14x brons op het westhoektornooi.

2010 kreeg voor Turnkring Vlamertinge een drukke start. Op hun eigen welomgekende Westhoektornooi heerste er op 2, 3, 9 en 10 januari weerom een drukte van jewelste in Westhoek Turncentrum. Bijna alle clubs uit de vorig edities vonden de vreemde datum geen probleem om hun wedstrijdseizoen te starten, alsook een paar nieuwe clubs kwamen de tweede dag van het nieuwe jaar naar Vlamertinge om hun gymnasten de kans te geven een tornooi te turnen alvorens ze de provinciale voorrondes starten.
Voor de Vlamertingse gymnasten - die een luxueuze stage bij flik flak s hertogenbosch achter de rug hadden - was het een schot in de roos. Zowaar in alle leeftijdsklassen als in alle niveau's, als bij de jongens en de meisjes werden mooie resultaten behaald !
Bij de jongste de brevetjes behaalden Thomas Leperre goud op de grond en zilver aan de herenbrug. Ward Lepla behaalde brons aan de herenbrug. Bij de jongste meisjes behaalde Marie Hiele goud op grond en goud op de balk. Mien Verghote behaalde zilver op de grond en 3° kleuter Noa Sohier brons.

Bij de pre pupillen meisjes behaalde Jade Verlinde brons op de balk, vriendin Lexy Dehaene zetten een zelfde mooie prestatie neer aan de grond alwaar zij het brons pakte
Bij de pupillen meisjes wist Elly Delaplace 2x zilver te behalen dit op grond en balk.
Bij de benjamins 1A behaalde Kayley Meeuw zilver op balk en op grond, bij de miniemen 1A toonde gouden Dore Lepla haar klasse op balk en grond, gouden miniemen 2A Eva Naessens showde prachtoefeningen op balk en aan de barre.
In het B niveau wist benjamins 2B Bauke Leire het brons te behalen op de grond, miniem 1B Laura Melsens behaalde zilver aan barre en balk. Miniem 2B Nona Laroye deed hetzelfde op balk en aan de grond. Flore Callens wist zich tot primus te kronen aan de barre, op de balk werd ze mooi tweede.

Tenslotte zorgde senior Ellen Grillet voor een come back. Na een zware knieblessure toonde Ellen dat wilskracht veel mogelijk maakt en een eerste plaats op barre en aan de balk waren een beloning voor haar keiharde inzet tijdens haar maandenlange revalidatie.
In het C niveau behaalde miniemen 1C Nona Haeyaert 2x zilver en dit op balk en grond. Leeftijdsgenootje Shaeny Vandemoortele behaalde zilver aan de barre. Miniem 2C Liesa Persyn turnde een sterke balkoefening goed voor brons. Esther Bucquoye verzilverde eveneens haar balk en grondoefening. Junior C Emma d'Hondt won de spannende strijd aan de barre en behaalde zilver op de grond en tenslotte senior C Ellen Vermeersch behaalde brons aan de balk. Een spectaculaire val - gelukkig zonder erge gevolgen - weerhielden haar van het goud.

In het d niveau nu recrea@ genaamd behaalde Stien Bossaert zilver op de balk, leeftijdsgenoot Margaux Pyck deed hetzelfde aan de barre en Hebe Vandevijvere zorgde voor goud op de grond. Bij de miniemen won Demeulenaere Camille de balkoefening. Clubgenote Hanne Rousere werd tweede. Ook aan de barre ging de overwinning naar het Vlamertingse kamp. Hier zegevierde Karen Nys. Laura Vandeputte behaalde zilver. Op de grond tenslotte werd het een Vlamertingse schavotje. Putman Marte werd eerste, de tweede plaats ging naar Laura Vandeputte en Elien Knockaert werd derde. Bij de beloften turnde Mien Verstraete zilver aan de barre en Ester Huyghe brons op de balk. Opnieuw een Vlamertings schavotje op de balk. 1. Lore Buyck 2. Ida Haeyaert en 3 Elsy Voorspoels. Ida en Elsy pakten op de grond nog elk een medaille. Ida ging voor goud en Elsy voor zilver.

Ook de Vlamertingse jongens zorgden voor hun persoonlijke trofeeënkast. In tegenstelling tot de meisjes mogen de jongens aan maximum 3 toestellen turnen. Bij de pupillen zorgde Mattis Bouchet voor goud aan de ringen en zilver op grond en rek. Jens Lejeune behaalde zilver aan de ringen en brons aan de herenbrug. Benjamins Mihai Dehaeze zegevierde aan het rek en werd derde op de herenbrug. Rune Putman behaalde zilver op de grond en aan de ringen en werd derde aan het rek. Miniem B Ferre Demyttenaere werd eerste aan het rek en op de grond. Aan de ringen moest hij de duimen leggen en behaalde hij zilver. Belofte B Michael Debreuck verzamelde de drie kleurtjes goud op de herenbrug, zilver aan de ringen en brons op de grond.

Terwijl ze in Vlamertinge druk in de weer waren mochten de toestelturnsters C niveau de sneeuw trotseren om in Heusden Zolder deel te nemen aan de eerste selectiewedstrijd voor het Vlaams kampioenschap. De meisjes turnden in elk geval een goed resultaat en sprokkelde goeie punten voor hun selectie. Miniem 1C Nona Haeyaert werd 9°, Lotte Depuydt 11° en Shaeny Vandemoortele 18°. Bij de miniemen 2C werd Liesa Persyn 5°, Anna Crombez 14° en Emma Es 15°. Belofte Esther Bucquoye werd mooi derde, juniors Emma D'hondt moest na een zwakke balk genoegen nemen met een 12° plaats en senior Ellen Vermeersch eindigde 5°

Tenslotte stonden onze tumblingers voor de zwaarste uitdaging. Zij moesten onmiddellijk strijden voor hun provinciale titel. In het B niveau deed Timo Fiey dit met glans, zowel het provinciaal als het open provinciaal schreef hij op zijn naam. Tumblingster Melanie Merveillie die in november nog deelnam aan de jeugdwereldkampioenschappen te St. Petersburg toonde haar klasse en behaalde met ruime voorsprong de provinciale en de open provinciale titel. Jari Delaey werd eveneens provinciaal kampioen maar voor de titel in de open klasse liet hij nog een paar steekjes vallen Junior Ruben Recour werd de vierde Vlamertingse kampioen op rij. In de open klasse werd hij derde. Bij de instappers behaalde Katerina Vasilevskiy zilver en Bauke Leire brons. Dille Dornez werd vierde, Karen Dequeker 7° en Anke Vanbrabant 8° de Vlamertingse tumblingtoekomst is verzekerd!

Alle Vlamertingse resultaten op het westhoektornooi :

Meisjes :
Pre pupillen Emely Vuylsteke 4° grond, 7° balk - Lexy Dehaene 9° balk - Jade Verlinde 8° grond
pupillen Merel Naeys 9° balk 13° grond
benjamins 1B Mies Lepla 14° grond, 20ste balk - Ine Cloet 8° grond, 22 balk - Louise Maeckelberg 4° grond, 24° balk
benjamins 2B Katerina Vasilevskiy 4° balk 5° barre - Bauke Leire 9° balk - Tessa Van Dongen 8° grond 14° balk
Miniemen 1C Lotte Depuydt 4° balk, 9° grond - Shaeny Vandemoortele 7° grond
Miniemen 2C Emma Es 4° barre 8° grond - Anna Crombez 6° barre 7° grond - Margot Craeymeersch 8° barre 10° balk - Liesa Persyn 9° grond
beloften C Nelle Vanacker 6° barre, 11° grond
seniors C Ellen Vermeersch 4° barre
brevetten Mien Verghote 11° balk - Laura Casier 9° balk 8° grond - Noor Flamey 12° balk 21° grond - Magalie Demeersseman 13° balk 25° grond - Tine Brabant 14° balk 4° grond - Quincy Wolters 15° balk, 16° grond - Brit Dehouck 18° balk 24° grond - Noa Sohier 20° balk - Fien Lenglaert 21° balk 29° grond - Lobke Christiaens 22° balk 8° grond - Eva Laperre 23° balk & grond - Hanne Van Wachtendonck 23° balk 30° grond en Yakima Verlinde 27° balk 10° grond
benjamins recrea@ Elisabeth Lemaire 4° balk, 6° barre - Vandevyvere Hebe 5° balk - Yeliz Capgraz 8° balk 29° grond - Febe Boudry 14° balk & grond - Hannelore Suffys 21° balk 28° grond - Charlotte Clicque 23° balk, 24° grond - Kiana Declercq 4° barre, 15° grond - Zoë Coffyn 7° barre, 17° grond - Stien Bossaert 7° grond - Margaux Pyck 9° grond -
miniemen recrea@ Julie Camerlynck 4° grond & 6° barre execo met Elien Knockaert - Marte Putman 4° barre - Karen Nys 7° grond - Hanne Rousere 9° grond - Camille Demeulenaere 19° grond
beloften recrea@ Mien Verstraete 4° balk - Ester Huyghe 5° grond
seniors recrea@ Lore Buyck 6° grond

Jongens :
brevetten Brent Camerlynck 4° brug 5° grond - Louis Decroos 5° brug 7° grond - Ward Lepla 4° grond
pupillen
benjamins Mihai Dehaeze 7° grond - Arno Talloen 4° ringen 8° grond

Info en foto: Dirk Naessens en Els Vanhaute.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.