Je was erbij > Overzicht

Prijsuitreiking 1e Bakelandtloopcriterium - 15/01/2010

Op 15 januari 2010 ging de prijsuitreiking van het eerste Bakelandtloopcriterium door. Zo'n 80 mensen woonden de uitreiking en de aansluitende receptie, aangeboden door het gemeentebestuur, bij.

Historiek + verslag 1ste Bakelandtloopcriterium

Juni 2008 kwam Didier Verstraete met het voorstel om een loopcriterium op te starten in Langemark-Poelkapelle. "Het zou mooi zijn mochten we in elke deelgemeente een wedstrijd kunnen organiseren die meetelt voor een criterium". Aangezien AC Guynemer jaarlijks tijdens het eerste weekend van september, hun loopwedstrijd organiseert in Poelkapelle en de vrije sporters dit doen in december te Langemark, werden de kermiscomités van de overige deelgemeenten gecontacteerd met de vraag of ze bereid waren in te stappen in dit sportieve project. Op 4 november 2008 ging de eerste vergadering van start. Door de vele activiteiten van "100-jaar Sint-Juliaan" werd beslist hun deelname een jaartje uit te stellen. Zo kwam er in 2009 geen loopwedstrijd in Sint-Juliaan. Voor Madonna kwam de afvaardiging niet vanuit de hoek van het kermiscomité; Tom Willmyn en Lode Deltour richtten een loopvereniging op nl. De Trimards en namen de organisatie op zich. Kermiscomité Bikschote zag het wel doenbaar een loopwedstrijd op te nemen in hun drukke kermisprogramma. Het overkoepelende werk en de promotie nam de sportdienst voor hun rekening en zo werd, met de nodige steun vanuit het gemeentebestuur, het Bakelandtloopcriterium geboren!

Bikschote mocht de spits afbijten. Op 22 augustus 2009 ging de eerste Metje Zitteloop door. Op deze eerst editie kwamen 34 deelnemers voor de jogging en 75 deelnemers voor de prestatieloop aan de start. Van de in totaal 109 lopers, kwamen 64 deelnemers uit eigen gemeente. De andere 45 deelnemers bewezen dat ook buiten de gemeente, het Bakelandtloopcriterium bekend was! Na een vlot verloop van de eerste wedstrijd van het criterium, kwamen de "routiniers" aan de beurt. De 38ste editie van de Guynemerloop ging door op 6 september 2009. 148 lopers zetten hun beste beentje voor tijdens prestatieloop om een mooi plaatsje te bemachtigen in de tabellen van het criterium. Op 3 oktober '09 volgde de Trimardloop in deelgemeente Madonna. Ook deze wedstrijd kon vanaf de eerste editie rekenen op heel wat belangstelling. Jeugdreeksen, jogging en corrida samen brachten het deelnemersaantal op 210!

Op 13 december konden we het Bakelandtloopcriterium in alle schoonheid afsluiten: de 9de Kerstcorrida was met zijn 578 deelnemers, waarvan 328 deelnemers aan de corrida, alweer een groot succes!

Als we de punten van het eindklassement bekijken zien we dat Davy Destieperare uit Varsenare, Camiel Vanbeveren uit Klerken en Lies Deruddere uit Wevelgem het maximum van de punten verdienden. Maar ook binnen de gemeente hebben we serieuze kleppers: heren als Mario Vanacker en Didier Verstraete doken geregeld op in de top 3 van de wedstrijden, José Victoor eindigde binnen de eerste 3 in zijn categorie en ook de opvolging is al in opmars: Nick Verstraete en Lucas Jonckheere zetten tijdens dit criterium een meer dan behoorlijke prestatie neer.

Bij de dames van onze gemeente verdienen Nele Louwagie, Bea en Ria Deloof, Hilde Liefooghe en Myriam Crombez zeker een pluim voor hun puike prestaties!

Info en foto: Evie Beyers, sportfunctionaris Langemark-Poelkapelle

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.