Je was erbij > Overzicht

Premier Yves Leterme te gast op CD&V-receptie - Koekelare - 15/01/2010

Op vrijdag 15 januari vond de regionale nieuwjaarsreceptie van CD&V-Westhoek samen met de nieuwjaarsreceptie van de CD&V afdeling Koekelare plaats in ‘De Balluchon” te Koekelare.

De Balluchon” was tot de nok gevuld met ruim 300 aanwezigen. De gast op de nieuwjaarsreceptie was niemand minder dan de Premier Yves Leterme. De Balluchon” kleurde voor één keer oranje.

De verwelkoming werd gedaan door de afdelingsvoorzitter Jef Pollentier, regio voorzitter Kris Vandecasteele, bewegingscoördinator Koen Morlion en eerste schepen Eric Huyghe en Kaat Depreitere. Heel wat mensen uit Koekelare en omgeving kwamen afgezakt naar de Balluchon. Ook verschillende volksvertegenwoordigers waren aanwezig zoals o.a. Johan Verstreken, Jan Verfaillie, Nathalie Muylle, Hendrik Bogaert, alsook de gedeputeerden Guido Decorte en Bart Nayaert. Voor aanvang van de receptie vonden er ook de voorzittersverkiezing plaats van de lokale CD&V afdeling. Voor het voorzitterschap van CD&V Koekelare was enkel Jef Pollentier kandidaat om zichzelf op te volgen. Voor Vrouw & Maatschappij was Annellien Jonckheere kandidaat.

Bij aankomst van de Premier, zaten de aanwezigen al verwachtingsvol klaar in de tribune. De Premier werd dan ook bij aankomst verwelkomd met een spontaan en warm applaus. Bij aanvang van het officieel gedeelte nam schepen Tom Pollentier ‘onverwachts’ het woord. Hij zette de zaal even op het verkeerde been, door gewag te maken van problemen bij de verkiezing van de afdelingsvoorzitter. Het probleem werd vlug opgehelderd als bleek dat het ging over een unanieme verkiezing met maar liefst 100 % van de stemmen, dit zowel voor de afdeling als voor vrouw & maatschappij. Jef Pollentier werd daarna ook door de afdeling in de bloemetjes gezet voor zijn gedurende inzet als voorzitter.

Daarna nam de voorzitter Jef Pollentier zelf het woord, hij blikte even terug op de reeds uitgevoerde realisaties in Koekelare en keek vooruit op het komende jaar. Daarna was het de beurt aan de regio-voorzitter Kris Vandecasteele. Hij bracht een dankwoord aan alle uittredende afdelingsvoorzitters uit de Westhoek.

Premier Yves Leterme gaf daarna een zeer gesmaakte speech omtrent het gevoerde beleid.

Na het officieel gedeelte ging de receptie opnieuw verder in de foyer. Dankzij de goede inzet van de chiroleiding kon iedereen nog verder praten bij een drankje en een hapje. Het was dan ook al zaterdag toen de laatste gasten huiswaarts trokken van een geslaagde CD&V avond.

www.koekelare.cdenv.be

Tekst en info : Tom Pollentier

Foto's : Francky Jonckheere

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.