Je was erbij > Overzicht

Cas en Maxime winnen Junior Journalist Wedstrijd van het Davidsfonds - Ieper - 29/01/2010

Vrijdagavond 29 januari 2010 reikte Davidsfonds Ieper in de conferentiezaal van het Ieperse stadhuis de prijzen uit van de plaatselijke voorronde van de Junior Journalist Wedstrijd voor de eerste graad middelbaar onderwijs. Maxime Dumortier van het Technisch Instituut Immaculata en Cas Dejonckheere van het Sint-Vincentiuscollege werden de laureaten.

De opdracht van de Junior Journalist Wedstrijd 2009-2010 bestond erin een opstel te maken rond het thema ‘muziek’. Hiermee wil het Davidsfonds, als cultuurvereniging die aandacht besteedt aan taal, geschiedenis en kunst, de schrijfvaardigheid en het gebruik van keurig Nederlands stimuleren.

Na een preselectie in de scholen kreeg de jury 17 opstellen uit het TSO en 18 uit het ASO te beoordelen, op originaliteit, inhoud, structuur en taal & stijl. De winnaars bij het TSO waren Maxime Dumortier (1) uit Immaculata, Emmy Dequeker (2) uit Immaculata en Jens Braem (3) uit het VTI. De winnaars van het ASO kwamen alle drie uit het Sint-Vincentiuscollege: Cas Dejonckheere (1), Brecht Dewilde (2) en Elien Clarebout (3). Het talrijk opgekomen publiek kreeg ook de winnende verhalen te horen, resp. ‘Een verborgen talent’ van Maxime Dumortier en ‘De mus en de roos’ (over Edith Piaf) van Cas Dejonckheere. Het gezin Dejonckheere won in 2009 de cultuurtrofee van de gemeente Zonnebeke.

Tijdens de proclamatie brachten Fien Stubbe, Vera Derycke en Isaak Decrock stukjes accordeonmuziek.

Voorzitter Dirk Debuysere van DF Ieper wist nog in primeur te melden dat de Junior Journalist Wedstrijd in Ieper volgend jaar uitgebreid wordt tot de derde graad van het lager onderwijs. Ter vervanging van het Groot Nederlands Dictee komt er ook een nieuwe taalwedstrijd die ruimer gaat dan spelling alleen.

De zes laureaten eerste graad middelbaar (TSO en ASO) van de Junior Journalist Wedstrijd van Davidsfonds Ieper 2009-2010 rond het thema 'muziek'.De laureaten Cas Dejonckheere (2 LAc, college) en Maxime Dumortier (2 TW, Immaculata).Tekst en foto's: Marc Dejonckheere

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.