Je was erbij > Overzicht

Tess Dejonckheere laureaat Junior Journalist Wedstrijd in Kortrijk - 07/02/2010

ZONNEBEKE/KORTRIJK - Tess Dejonckheere (15) uit Zonnebeke werd in Kortrijk laureaat van de voorronde van de Junior Journalist Wedstrijd van het Davidsfonds in de categorie tweede graad secundair onderwijs. Een week eerder werd haar broer Cas laureaat in Ieper in de categorie eerste graad. Ze schreven elk een opstel onder het thema 'muziek'.

Als Vlaamse cultuurvereniging besteedt het Davidsfonds grote aandacht aan taal. Davidsfonds bestaat dit jaar 135 jaar en organiseert de schrijfwedstrijd voor jongeren reeds voor de 65ste keer. Voor de Junior Journalist Wedstrijd kreeg de zevenkoppige jury van Davidsfonds Kortrijk, na een preselectie, 272 inzendingen te beoordelen, van 6 lagere en 7 secundaire scholen uit het Kortrijkse. Het thema van 2009-2010 luidde 'muziek'. Een dankbaar thema, dat door de deelnemers op heel uiteenlopende wijze behandeld werd.

De proclamatie van de winnaars vond zondag 7 februari 2010 plaats in het Erfgoedhuis in Kortrijk. Er waren laureaten in drie categorieën: derde graad lager onderwijs, en eerste, tweede en derde graad secundair onderwijs. Tess Dejonckheere uit Zonnebeke, die in januari 2008 reeds laureaat werd in de voorronde van DF Ieper, kreeg zondag in Kortrijk de eerste prijs in haar categorie (tweede graad ASO). De jury omschreef haar opstel als 'fris, guitig en vol ironie'. Tess nam deel in Kortrijk, omdat DF Kortrijk de dichtstbijzijnde afdeling was die de wedstrijd in haar categorie organiseerde. Haar broer Cas (13), eveneens leerling aan het Sint-Vincentiuscollege in Ieper, werd een week eerder laureaat van de voorronde van de Junior Journalist Wedstrijd van Davidsfonds Ieper.

De proclamatie van de Junior Journalist Wedstrijd van DF Kortrijk vond plaats op zondag 7 februari 2010 in het Erfgoedhuis.Tess Dejonckheere uit Zonnebeke ontving een boekenpakket als laureaat van de tweede graad ASO.De laureaten van de vier categorieën van de Junior Journalist Wedstrijd van Davidsfonds Kortrijk.Info en foto's: een fiere papa Marc Dejonckheere.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.