Je was erbij > Overzicht

Zilver voor Lisa Persyn - Vlamertinge - 07/02/2010

Liesa Persyn behaalt zilver op het provinciaal kampioenschap artistieke gymnastiek.

Na de provinciale tumblingkampioenschappen komen nu de toestelturnsters aan bod.

Turnkring Vlamertinge was afgelopen weekend in NIeuwkerken Waas aanwezig om mee te dingen naar de provinciale titels.

Doch de meisjes hadden met veel pech (of zenuwen) af te rekenen.

Bij de miniemen 1C waren Nona Haeyaert en Lotte Depuydt beide favoriet voor het podium. Lotte maakte de dag voordien echter een pijnlijke val aan de balk, maar Lotte wou de pijn verbijten en turnde op zaterdag toch haar wedstrijd. Ze deed dit naar behoren en werd 7°, enkel aan de balk liet ze - begrijpelijk - wat puntjes liggen. Nona Haeyaert had pech aan de brug, ze kwam aldaar ten val en moest alzo tevreden zijn met een vierde plaats. Beide meisjes behaalden hun selectie voor het Vlaams dus de revanche aldaar is verzekerd ! Shaeny Vandemoortele werd mooi 9° maar als eerste jaar kwam Shaeny ietsje te kort voor het Vlaams. Ook bij haar was de balk de dooddoener.

Bij de miniemen 2C was er een loodzware concurentie. Veel gymnasten uit hogere niveau's zakten af naar het C niveau en alzo werd het een wedstrijd van hoog niveau . Liesa Persyn ging slecht één maal in de fout aan balk en kon dus na een prachtige wedstrijd het zilver op haar naam schrijven. De andere Vlamertingse meisjes hadden wat meer pech bij hun balkoefeningen. Anna Crombez werd mooi 8ste, Emma Es 12° en Margot 16°. LIesa, Emma en Anna zullen er vermoedelijk ook bij zijn op het Vlaams.

Liesa Persyn in actie

Bij de beloften was Esther Bucquoye een der favorieten voor een podiumplaats. Esther turnde een mooi parcour bijeen maar op haar laatste toestel, de grondoefening kreeg ze plots een black out. Gelukkig is dansen haar passie en alzo kon ze via improvisatie de puntenschade beperken. Esther werd vierde op slechts 0,033. Ook hier is het Vlaams de revanchedag !

Bij de juniors C eindigde Emma D'hondt op een mooie 10° plaats. Een val een paar wiebels te veel aan de balk, alsook een onbegrijpelijk lage score aan de barre weerhielden haar uit de top 5.

Bij de seniors C tenslotte kwam Ellen Vermeersch aan bod. Eerste jaar senior hoopte vooral op haar selectie voor het Vlaams. Aan balk en grond liet zij een paar belangrijke punten liggen doch haar selectie komt normaal niet in het gedrang. Ellen eindigt op een 13° plaats.

Het Vlaams vindt pas plaats op 15 mei maar ter voorbereiding nemen de meisjes nog deel een tweetal tornooien, waaronder het internationaal gymnova tornooi te Vlissingen.

Info en foto: Dirk Naessens en Els Vanhaute - Turnkring Vlamertinge

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.