Je was erbij > Overzicht

Thierry Deleu: tentoonstelling - Koksijde/Harelbeke - 26/02/2010

Retrospectieve tentoonstelling voor 70-jarige Thierry Deleu in de stad waar hij het grootste deel van zijn leven doorbracht: Harelbeke

De Vlaamse auteur Thierry Deleu werd ter ere van zijn zeventigste verjaardag gehuldigd in de bibliotheek van Harelbeke.


"Ik ben natuurlijk heel blij met deze retrospectieve tentoonstelling," zegt de schrijver die dertig jaar in Harelbeke heeft gewoond. Jan Van Herreweghe, bibliothecaris "van stand", bracht met deze tentoonstelling zijn waardering uit voor de auteur. "Thierry Deleu is natuurlijk een schrijver zoals er zoveel schrijvers zijn. Maar ik denk dat er maar één auteur is die op zoveel paarden tegelijk heeft gewed (om het in zijn taal te zeggen: Thierry is verzot op paarden; op zijn zestigste leerde hij nog paardrijden en kocht een appaloosa)", zegt de bibliothecaris.

"Hij was vooral bekend als dichter, maar toen hij op pensioen ging, verraste hij iedereen met een roman. Ondertussen schrijft hij aan de zevende. Zoals ik daarnet zei, is hij een bezige bij: dichter, romancier, essayist, biograaf, bloemlezer, auteur van enkele leerboeken, schooldirecteur, kabinetsattaché, uitgever, redacteur van vele tijdschriften en online magazines. Te veel om op te noemen. O ja, Harelbeke kent hem ook als historicus en als parlementair medewerker van oud-burgemeester Pinoie."De schrijver reageert verheugd: "Ik vind het goed, ik geniet ervan. Het zou pretentieus zijn om te zeggen dat het mij niet kan schelen."

Ter gelegenheid van de verjaardag van de schrijver werd ook in Koksijde, waar hij sinds 2002 woont, hulde gebracht op het gemeentehuis door eerste schepen Jan Loones (op de voorstelling van Wie kwam komt altijd weer, een bibliofiele uitgave van de gemeente van de hand van zijn cultureel ambassadeur Fernand Florizoone).

Recent verscheen van Thierry Deleu zijn roman, Liefde en dood op Sint-André. In voorbereiding: Meeuwen in bloot onderlijf (Oostduinkerkse gedichten). (Razor's Edge Editions)

Info en foto's: Thierry Deleu

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.