Je was erbij > Overzicht

Prachtige prestatie van de Ieperse Karateclub JKA - Ieper - 21/02/2010

Op 21 februari 2010 nam de club JKA Ieper, onder leiding van Alain Van de Walle, met 15 kampers deel aan het West-Vlaams kampioenschap.

Het werd een succes.

De kata-ploeg met Yade Van Miegroet, Quinten Quintelier en Sam Djapong Nkala werd West-Vlaams kampioen. Bij de pupillen behaalde Jade Quintelier een derde plaats (kata) en werd Colin Callebert vice-kampioen van West-Vlaanderen.
In de kumite (gevecht) werd Aron Van Miegroet vijfde en behaalde Colin Callebert weer de eerste plaats, waardoor hij algemeen kampioen van West-Vlaanderen werd bij de pupillen. Bij de preminiemen kumite werden Yade Van Miegroet en Maxime Verstraete vijfde.
Bij de miniemen jongens werd Whuida Mostaert derde in de kata; bij de meisjes werd Supanida Verfaille 1ste in zowel de kata als in de kumite, waardoor ze algemeen kampioen van West-Vlaanderen werd. Bij de kadetten jongens haalde Goanito Clauw de West-Vlaamse titel in de kata. Bij de dames senioren werd Vienna Knockaert mooi tweede in de kata en werd ze West-Vlaams kampioene in de kumite. Bij de senioren heren werd Krist Govaert verdienstelijk vijfde in de kata.

Coach Alain Van de Walle was tevreden met de prestaties van zijn karateka's: Zo zie je maar dat een goede jeugdwerking in onze club zijn vruchten afwerpt.

Zondag 28 februari 2010 was de ploeg van JKA-Ieper opnieuw aanwezig op het Vlaams Kampioenschap Karate, ditmaal in Knokke-Heist. JKA Ieper behaalde in de kata en de kumite terug zes medailles, waarvan twee Vlaamse titels, een Algemeen Kampioen en 3 Vice
Kampioenen.

Bij de pupillen behaalde Callebert Colin zowel in kata als in kumite tweemaal een vijfde plaats en werd zo ook geselecteerd om te mogen deelnemen aan het kampioenschap van Belgie op 25 april. Bij de miniemen meisjes was er terug niemand opgewassen tegen
Supanida Verfaille, zij werd zowel in kata als in de kumite 1ste en werd uitgeroepen tot algemeen kampioen van Vlaanderen. Bij de ploegen behaalde de kumite ploeg JKA Ieper pupillen met Quintelier Jade, Callebert Colin en Van Miegroet Aron een verdiende twee plaats en werden zij Vice kampioen van Vlaanderen.

Die ouders en sympathisanten van JKA Ieper wensen niet alleen Alain Van de Walle te danken, maar ook de twee andere coaches, Henk Fiey en Abel Lappiere eniedereen die zich inzet voor de Ieperse Club.

Meer info: http://www.jka-ieper.be

JKA Ieper vzw
Meenseweg 66 C
8900 Ieper
tel. 0479/99 47 31

Info en foto's: Youri Van Miegroet

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.