Je was erbij > Overzicht

Dries Vanneste ontvangen op gemeentehuis - Houthulst - 16/01/2010

Recent publiceerde Dries Vanneste een boek en naar aanleiding hiervan werd hij ontvangen op het gemeentehuis van Houthulst.

Hierbij enkele gegevens van het boek:

Het boek bevat een verzameling cursiefjes over de vrouw, kledij, dieren, familie, mijn studies, mijn beroep, mijn geboortedorp, mijn technische onbekwaamheid, zijn Bourgondische levensstijl en het is ook al eens loutere fantasie. Het zijn die cursiefjes die in de loop der jaren in het contactschrift 'Op Weg' voor de ouders van bewoners van Maria ter Engelen zijn verschenen. Voor die publicatie werden ze weliswaar wat aangepast (bv frank werd euro...) om ze wat de actualiseren. Het zijn voornamelijk ouders en het personeel van Maria ter Engelen die door hun herhaaldelijke vraag om die cursiefjes in boekvorm uit te geven, dat Dries uiteindelijk de stap heb gezet. Verleden jaar 2009 bestond Maria ter Engelen 50 jaar en dat was een uitgelezen moment om met die publicatie uit te pakken en die aan een ruim publiek voor te stellen.

Het is Dries zijn tweede publicatie. In 2004 verscheen bij Stichting Kunstboek te Oostkamp het boek "Het verbazende Verhaal van het Klooster van Klerken" waarin de opgang en de bloei van het Klerkens klooster en de gestage opbouw van de voorziening Maria ter Engelen uitvoerig worden beschreven. Een geschiedenis van bijna 200 jaar. Dat boek is nog steeds te koop aan € 30,- in Maria ter Engelen zelf.

Bij een cursiefje wordt een kleine zaak uitermate in de verf gezet of vergroot en een onverwacht taalgebruik maakt het geheel aantrekkelijk. In tal van die cursiefjes lacht de auteur met mezelf want de humor begint veelal bij jezelf. We moeten ons zelf niet al te serieus nemen.

Komt er nog een 3° publicatie? Dries Vanneste heeft nog wat in de schuif liggen maar als het ooit zover komt weet hij nog niet.

De ontvangst op het gemeentehuis was gewoon het eerste punt van de gemeenteraad. Burgemeester Joris Hindrickx, die het boekje grondig had gelezen, was opgetogen over de dosis humor, over het fantasierijke, over de vlot leesbare schrijfstijl. Hij vond het een aanrader. Enkele gemeenteraadsleden kochten ogenblikkelijk het boekje. Een glaasje, een 'erkenningsdiploma' en een geschenk vanwege het gemeentebestuur rondden deze huldiging af.


Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.