Je was erbij > Overzicht

Pasar koos het mooiste plekje van De Nachtegaal - De Panne - 21/02/2010

Vlaanderen is ruim 130 mooiste plekjes rijker. Pasar zet mooiste plekjes in West-Vlaanderen in de kijker

Sinds begin 2009 is Vlaanderen 130 mooiste plekjes rijker. Met de actie ‘Kies je mooiste plekje’ heeft Pasar, het vroegere Vakantiegenoegens, het afgelopen jaar bewezen dat je echt geen honderden kilometers hoeft te reizen om te genieten van mooie plaatsen. Een aantrekkelijke boodschap in deze economisch moeilijke tijden…

In 130 Vlaamse gemeenten woedde de verkiezingskoorts de afgelopen maanden in alle hevigheid. Evenveel lokale afdelingen van Pasar hebben immers in hun gemeente de drie mooiste plekjes uitgekozen en nadien zoveel mogelijk mensen gemotiveerd hun stem uit te brengen voor het àllermooiste plekje van de gemeente. De actie krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

Op 04.10.2009 vormde VBNC De Nachtegaal in De Panne het decor voor allerlei natuurbelevings- en animatie-activiteiten. Pasar was erbij en organiseerde de verkiezing van ‘het mooiste plekje’. Tijdens een uitgestippelde wandeling kon men kiezen tussen 7 mooiste plekjes. Het panorama van de Oosthoekduinen was de winnaar. Dit is een duin- en bosgebied gelegen tussen De Panne en Adinkerke. Dit gebied is eigendom van de gemeente De Panne en wordt sinds 2004 als deelgebied van het Natuurreservaat Duinen en Bossen van De Panne beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Dit is een van de weinige natuurgebieden aan de kust waar de duinpolderovergang nog duidelijk intact gebleven is.

Tijdens een inhuldiging ‘Mooiste plekje van De Nachtegaal’ te De Panne op zondag 21.02.10 stelden Pasar Regio Oostende-Westhoek en VBNC De Nachtegaal met veel trots ‘het mooiste plekje van De Nachtegaal’ voor. Op een mooie winterse ochtendwandeling maakten de deelnemers kennen met de grote verscheidenheid in landschap, de bewoners en begroeiing van het natuurreservaat in de winter. Natuurgids Hugo loodste de geïnteresseerden op een heel aangename en leerrijke manier door het gebied. De voormiddag werd afgesloten met een drankje in het bezoekerscentrum.

De volgende inhuldiging van een mooiste plekje in de regio Westhoek gaat door op 14.03.2010 in De Palingbeek te Ieper. Meer info hierover is terug te vinden op www.buurnatuur.be.

Ondertussen loopt ook nog een verkiezing van het mooiste plekje van De Blankaart in Woumen. Mensen die willen deelnemen aan deze verkiezing kunnen in het VBC De Otter te Woumen een uitgestippelde wandeling afhalen waar 5 ‘mooiste plekjes’ op worden voorgesteld. Wie wenst kan dan zijn stem uitbrengen tot 15.05.2010. De inhuldiging zal plaatsvinden op 22.05.2010.

Voor meer info: Els Bonte: tel. 0474/765510 – els.bonte@pasar.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.