Je was erbij > Overzicht

Veurnse Feesten lokt veel volk naar het stadspark - Veurne - 07/08/2010

Afgelopen zaterdagavond (7 augustus) hebben een paar duizend mensen genoten van een gezellig avondje 'Veurnse Feesten'. Op het programma stond dan ook een internationale waaier aan gerenomeerde straattheaterartiesten zoals Bobarino Gravittini : een jonglerende, balancerende, het volk en duidelijk ook zichzelf amuserende clown uit Amerika. Dado : een gekke bekken trekkend gebocheld typetje uit Canada dat zijn publiek moeiteloos tot tranens toe aan het lachen kreeg. Nederlandse ballonartiesten die tot groot jolijt en vaak verbazing van klein én groot leuke, verrassende figuurtjes fabriceerden met hun kleurrijke ballons. Van eigen bodem konden Stevarious en Cirq Diabolique, vuurvretende en vuurspuwende artiesten niet ontbreken op de Veurnse Feesten. Nog van bij ons waren de opvallende verschijningen Fleur met haar groot uitgevallen driewieler en clown Lange Gust die hoog op zijn stelten vanop zijn ferm uit de kluiten gewassen trottinette het kleine grut vermaakte. Wie rust zocht, kon verpozen bij de levende standbeelden, waar dan plots toch beweging bleek in te zitten.

Organisator van het geslaagde gebeuren, de VVV Veurne in samenwerking met de dienst voor toerisme, koos ervoor om deze keer niet alleen de Grote Markt en het Sint-Niklaasplein als decor te gebruiken voor de Veurnse Feesten, maar ook de mensen het mooie stadspark te laten ontdekken. Het was gok en het was afwachten of de Veurnaars en de bezoekers wel de weg naar het park zouden vinden. Het bleek evenwel een voltreffer. Het stadspark bleek de ideale locatie te zijn waar de straattheaterartiesten weg van de muziek en het gewoel in alle rust hun ding konden doen. Het was genieten in het park voor zowel de toeschouwers als de artiesten.

Ondertussen zorgden de Rolling Notes, de Alfredo's en de Vanfaere de Concurrence op de Grote Markt voor de muzikale noot. Jamyla en haar dansgroep zorgden met hun buikdansoptredens dan weer voor de zwoelere noot. De dames lieten zien dat buikdansen een kunst is en mochten op veel belangstelling rekenen.

Na het succes van deze editie en nu blijkt dat het stadspark naast de Grote Markt eveneens een perfecte locatie is voor dergelijke evenementen, ziet het er naar uit dat de Veurnse Feesten volgend jaar nog grootser zullen worden aangepakt. Wij houden u op de hoogte.


Info en foto's: Pascal Jacquemyn, Toeristisch Attaché VVV Veurne - www.vvvveurne.be

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.