Je was erbij > Overzicht

Sportieve Studaxsecretaris - Poperinge - 19/08/2010

Nu het het nieuwe voetbalseizoen begin is het weer alle hens aan dek voor Marc Dewilde, de secretaris van Studax KFC Poperinge, de veteranenafdeling van KFC Poperinge. Naast voetbal is fietsen zijn passie en meer bepaald het fietsen in het hooggebergte. Ook dit jaar stonden er een drietal fietsreizen op het programma waarvan 1 in de Pyreneeën en 1 in de Alpen om dan af te ronden in de ietwat vlakkere regio van de Morvan. In de Pyreneeên werden op vier dagen niet minder dan 13 cols aangedaan, oa Aubisque, Peyresourde, Aspin, Tourmalet, Portet d'Aspet, Mentée, Ares en Portillon waarvan verschillende van de 2 zijden. Er werd op vier dagen een 500km afgelegd in de grote hitte die het nog extra zwaar maakte. Nadien werd nog een week naar de Valmorel in de Alpen getrokken waar er 600km gefietst werd op 6 dagen waarvan meer dan 300 klimkilometers. Naast de Col de la Madeleine werden de beklimmingen gedaan naar oa Val Thorens, Courchevel, La Tania, Pralognan en Haut, enz... In totaal 23 stuks waarbij iedere avond nog een beklimming van 11km wachtte naar het hotel in Le Crey.

Met deze prestaties is de Studaxsecretaris waarschijnlijk de man met de meeste klimkilometers en -ervaring in het Poperingse. Hij is dan ook dagelijks met de fiets te zien op en af naar het werk als militair in het CCMP te Ieper.

Dit alles gecombineerd met het "Studax-zijn" dat ook een heel deel van zijn tijd impalmt. De voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de grootste veteranenvoetbalploeg van Vlaanderen en bij uitstek van het land vraagt dan ook heel wat werk. Ook als speler is hij nog steeds van de parij op training en op zondagmorgen. Studax is evenzeer een passie als het fietsen en zeker nu de vereniging zij 45ste verjaardag ziet dichterbij komen op het einde van het nieuwe seizoen moet hij paraat staan voor alles en nog wat. Eén der grote aktiviteiten ,waarvan de secretaris de grote bezieler is ,voor het komende seizoen is het optreden van Johan Verminnen in het Hotel Palace te Poperinge op 5 feb. 2011.

Voor het nieuwe voetbalseizoen zijn de doelen ook gesteld, een prima resultaat halen in de competitie met beide ploegen en hopelijk lang meedraaien in de Beker van België voor Veteranen. Gezond zijn en blijven en volgend seizoen weer naar Dolomieten en Alpen zijn de doelen voor volgend jaar.

Info en foto's: Marc Debergh en Carline Debergh

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.