Je was erbij > Overzicht

Voordracht Christiane Beerlandt - Diksmuide - 24/08/2010

ENTHOUSIAST EN DANKBAAR PUBLIEK!

Leerzame voordracht van succesauteur Christiane Beerlandt over de psychologische ondergrond van ziekten

Haar boeken werden in meerdere talen vertaald en genieten bekendheid en respect overal ter wereld. Langs vaders kant heeft ze haar roots in de Westhoek (Michel "Joseph" Beerlandt was een bekende figuur in Esen en Vladslo). Christiane Beerlandt was dan ook blij te kunnen spreken voor het Diksmuidse publiek op dinsdag 24 augustus 2010, in de gezelligheid van Restaurant-Feestzaal Sint-Jan aan de IJzer. Een talrijk en zeer aandachtig publiek hoorde de spreekster uitleggen hoe onze psychische, emotionele toestand een grote invloed heeft op de lichamelijke gezondheid. En hoe je langs deze weg - door psychologische veranderingen bij jezelf door te voeren - het genezingsproces gunstig kan beïnvloeden. Talrijke voorbeelden werden aangehaald : knieproblemen, prostaatklachten, kanker, blaasontsteking, huiduitslag, voedingsallergie, enz., enz. Christiane Beerlandt sprak ook over de psychologische achtergrond van onze zin in bepaalde voeding : bv. waarom de Nederlanders graag drop eten, terwijl je in België nauwelijks drop vindt… en waarom frieten zo typisch zijn voor België. Een heel mooi verhaal volgde over onze frietjes die symbool staan voor het zéér diep en innig dicht bij jezelf komen, in je lichaam. En… veel toehoorders trokken na de voordracht naar het frietkraam. De talrijke vragen uit het publiek werden uitgebreid door de spreekster beantwoord. Een lange rij schoof na afloop aan om een boek door de schrijfster te laten signeren met een persoonlijke boodschap. "Wanneer komt Christiane Beerlandt terug naar Diksmuide?" was de meest gehoorde vraag na afloop.

"Eerst nog… de Boekenbeurs in Antwerpen, 10 dagen lang", antwoordde de schrijfster, "komen jullie mij daar eens bezoeken?"

Christiane Beerlandt schreef tot op heden 22 boeken. Bestseller "De Sleutel tot Zelf-Bevijding" (over de psychologische oorsprong-en-oplossing van 1300 ziekten) en "Leven!" (filosofische leidraad tot een leven in geluk en gezondheid) kwamen deze avond in Diksmuide vnl. aan bod.

Wil j'etwat meer weetn over uzze Vlamsche Christianne, kiekt ton ekè up www.christianebeerlandt.com

Info en foto's: Dr. Dirk Lippens

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.