Je was erbij > Overzicht

Bloemschikdemonstratie bij de Koninklijke Hofbouwmaatschappij - Ieper - 16/04/2010

Op vrijdag 16 april kwam stadsgenote Julie Vanneste uit Dikkebus een demonstratie geven voor de leden van de Koninklijke Hofbouwmaatschappij van Ieper.

Talent moet niet altijd ver gezocht worden, want dat Julie talent heeft werd al vlug duidelijk. Zij is daarenboven, naast de eigen zaak die ze runt, erkend voordrachtgeeftster voor het Provinciaal Verbond voor Volkstuinen. Met betaalbaar materiaal vervaardigde ze een vijftal werkstukken rond een gecombineerd thema voorjaar-communie-tafelversieringen. Wie de stukken anders wil gebruiken, geen probleem, ze zouden net zo goed op een huwelijksfeest tot hun recht komen of gewoon een voorjaarssfeer kunnen creëren in je woning.
In de fotoreportage zien we hoe Julie te werk gaat. De gemaakte stukken waren zeker eigentijds. Met relatief weinig materiaal en in een beperkte tijd slaagt ze er in om sfeer te scheppen.

Onder het oog van een dertigtal leden maakte Julie vijf smaakvolle werken die allen getuigden van vakkennis. Traditioneel eindigt elke bijeenkomst met een tombola voor de aanwezige leden. De onschuldige hand verlootte de gemaakte stukken. Prijswinnaars waren deze keer Rosa Vermeersch, Frans Vandendriessche, Dirk Vincent, Christelle Florissoone-Lemay en Brigitte Deleu. Dezen zullen nog minstens een week genot hebben van hun gewonnen bloemstuk. Tenslotte kon na de vergadering ook nog worden ingetekend voor de daguitstap naar het bloembollenpark "Keukenhof" in Nederland op zaterdag 1 mei aanstaande. Nog slechts enkele plaatsen geraakten niet ingevuld.

Op vrijdag 21 mei komt, alweer een stadsgenoot, tuinarchitect Jeroen Dewulf spreken rond het thema vijvers en met een link naar de "zwemvijvers" die bij een bepaald publiek zeer in de markt liggen. Ook wordt 21 mei de speciale verjaardag waarbij de inhuldiging van het vaandel van de Koninklijke Hofbouwmaatschappij herdacht wordt. Dag op dag zal het 85 jaar geleden zijn waarbij op 21 mei 1925 met groot feestvertoon het vaandel werd ingehuldigd in aanwezigheid van het stadsbestuur en tal van andere Ieperse verenigingen. Verdere inlichtingen via secretaris ghileroy@gmail.com

Tekst en foto's: Ghislain Leroy, secr. Koninklijke Hofbouwmaatschappij Ieper.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.