Je was erbij > Overzicht

Medaille-weekend voor RYSC-GOLD zwemmers - Diksmuide - 25/04/2010

Terwijl trainer Dominique en trainsters Lara, Goedele & Jeanine goede punten aan het scoren waren op het examen ‘initiator-zwemmen’, trok een twintigtallige delegatie op zondag 25 april 2010 naar Diksmuide voor een regionale wedstrijd in het ‘Kupe-zwembad’. Onder leiding van trainer Dirk, die geholpen werd door afgevaardigden Hannelore en Veerle, werd de wedstrijd in goede banen geleid. Met groot succes trouwens. We brachten 14 medailles mee naar onze thuisbasis.

Theodore Moyaert behaalde 2x goud op de 100m schoolslag en de 100m vrije slag. Rune Flamey zwom een zilveren plaats op de 100m vrij slag. Beide eendjes schitterden op hun allereerste wedstrijd.

Bij de miniemen behaalde Ilian Lisabeth 1x goud ( 200m wisselslag) en 3 x zilver( 100m vrije slag, 50m vlinderslag en 50m schoolslag), Naeye Febe brons op 50 m schoolslag en Joren Mus brons op 50m schoolslag.

Bij de kadetten meisjes zwom Talitha Lenoir 2x goud ( 100m vrije slag en 200m wisselslag) en Samatha Verhille 2x brons op 100m vrije slag en 50m vlinder.

Bij de jongens kadetten was nieuweling Sven Henne goed voor een bronzen plak op de 50m schoolslag.

De nieuwkomers Yasmine Espeel, Michelle Lagae en Ina Logie (allen eendjes) zwommen mooie tijden. De groep competitie werd verder nog aangevuld door de zwemsters/zwemmers Ine en Heike De Backer, Mathilde Feys, Kevin en Kylie Doom en Amber en Michiel Vanbeselaere. Deze zwemmers zwommen een voortreffelijke wedstrijd en velen verbeterden hun besttijden in verschillend disciplines.

Ondertussen vond ook in Leopoldsburg een zwemwedstrijd plaats waar Elisabeth en Matthias Vervoort aan deelnamen. Ook zij brachten enkele medailles mee naar de Westhoek.

Matthias behaald goud in de 50m vlinder en zilver op de 50m schoolslag. Elisabeth was goed voor 2x brons (50m vlinder en de 50m vrije slag).

Deze prachtige resultaten van de uitgebreide groep competitiezwemmers zijn het resultaat van de vele zwemtrainingen in het Ieperse Zwembad.

Enkele foto's:

Medailles in Leopoldsburg

De volledige competitiegroep

Medailles Theodore Moyaert

Alle medaillewinnaars behalve Theodore Moyaert die reeds naar huis was .

Dank aan Peter Lisabeth, bestuurslid RYSC-GOLD, voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.