Je was erbij > Overzicht

Bovekerke Feest – Wij doen mee - Bovekerke - 12/04/2010

Op maandagavond 12 april greep in de winkel van Metaalhandel Delrue de persconferentie plaats van Bovekerke Feest. De organisatie achter de grote prijs van provincieraadslid Eric Huyghe, tevens de succesvolle eerste schepen van de gemeente Koekelare.

Eric Huyghe vertelt:”Beste vrienden, leden van de pers, leden van het organiserend comité, aanwezige sponsors, sympathisanten namens Bovekerke Feest heet ik u van harte welkom ter gelegenheid van de 7de editie van Bovekerke Feest en de Grote Prijs Provincieraadslid en eerste schepen van Koekelare de heer Eric Huyghe . Ondertussen is deze koers een niet te missen traditie geworden in onze Westhoek of in het hartje van het Houtland. Op zondag 2 mei 2010 kan iedereen in het pittoreske dorpje Bovekerke opnieuw een ganse dag genieten van een feest dat al start om 11uur in de voormiddag en dat pas een einde neemt in de late uurtjes. Een feest om U tegen te zeggen, een feest om niet meer te vergeten, maar ook een sportief gebeuren om naar uit te kijken.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Eric Huyghe vervolgt: "Het organiserend comité van de koers bestaat Eric Huyghe, Ivan Delrue, Frank Volcke, Freddy Vancoillie en dit alles in samenwerking met het Feestcomité van Koekelare. Het Feestcomité van Koekelare verzorgt zoals elk jaar de inschrijving en de prijsuitreiking. De organisatie van dit gebeuren is voor het grootste deel in handen van Eric Huyghe, Ivan Delrue en Frank Volcke, Freddy Vancoillie. Destijds knoopten deze vier musketiers vriendschapsbanden aan die ondertussen met de jaren alleen maar groter is geworden. Ik stel ze hier eventjes voor. Ivan Delrue, de man uit Moscou, maar ook de gedreven gedelegeerd bestuurder achter de succesvolle Group Delrue met vestigingen in Ichtegem en Herseaux. Naast één van de tenoren in duivensport, is hij werkelijk van diverse markten thuis. Ivan Delrue kent mensen over gans het land en probeert telkens opnieuw zoveel mogelijk mensen te betrekken in onze organisatie. Met zijn relaties is hij wellicht een van de sponsorkampioenen die elk jaar zijn beste beentje voorzet. Niks is hem te veel gevraagd, elk jaar staat hij er weer, voor onze koers en voor zijn Bovekerke waarvoor hij tal van administratieve formaliteiten op zich neemt.

Verder hebben we onder onze bestuursleden ook Frank Volcke, de Centeakantoorhouder in Koekelare die ons elk jaar met raad en daad bijstaat met tal van paperassen en administratie rond ons koersgebeuren. We kunnen steeds op Frank rekenen en daarom zijn we trots dat we hem in ons bestuur hebben. Frank was er bij vanaf het eerste uur. Het is een secretaris en penningmeester waar we steeds op kunnen rekenen. Inzake Freddy Vancoillie, de gedelegeerd bestuurder van de NV Fonitel, het telecommunicatiebedrijf in Torhout, zijn we hem heel erkentelijk voor het ter beschikking stellen van zijn VIP-bus. Hij staat in voor tal van infrastructuur: muziek, micro-installatie, VIP-dorp met opblaasbare partytent met daarnaast ook twee grote televisieschermen waarop men het internationale en nationale sportgebeuren op die dag rechtstreeks kan volgen. Er is echter meer: je kan er tevens ook genieten van lekkere speciaalbieren zoals Petrus uitgeschonken door professionele kelners. Het VIP-arrangement van Freddy Vancoillie heeft elk jaar mee een professionele uitstraling aan onze koers.Rest mij nog om mijzelf voor te stellen. Ik ben Eric Huyghe, 52 lentes en ben al 10 jaar hier actief schepen van Openbare werken in Koekelare. Daarnaast zetel ik reeds 3-jaar in de West-Vlaamse provincieraad. Ik ben vader van twee zonen met name Tom Huyghe die reeds 3 jaar zelfstandig schilder is en jongste zoon Koen Huyghe die al 10-jaar in ons bouwbedrijf werkzaam is. Op 31 mei zal ik reeds 30 jaar gelukkig getrouwd zijn met Gerda Mostrey. Zelf ben ik Bovekerkenaar en zoon van Johny Huyghe die desdtijds ook in de Koekelaarse politiek actief was. Daarnaast ben ik ook actief in verschillende verenigingen zoals de Landelijke Gilde Bovekerke, zaalcomité Bovekerke enz. Het doet me bijzonder veel deugd dat ik nu voor de 7de maal gastheer kan zijn voor onze koers hier in Bovekerke. Ik vind het steeds belangrijk om hier in Bovekerke ook mee te werken aan het lokaal, sociaal leven. Ik heb ook een inspanning gedaan om her en der sponsors bij te halen. Ik ben vandaag een zeer tevreden man, want we tonen dat er nu en dan in Bovekerke wel iets kan," aldus Eric Huyghe.

Eric Huyghe vervolgt: "Onze organisatie kan maar in leven blijven dankzij tal van sponsors die ons elk jaar ondersteunen. Zonder de sponsors is er immers helemaal geen Bovekerke Feest mogelijk. Als organisatie zijn we hen dan ook uitermate dankbaar voor hun bijdrage. We leggen hen in ruil graag extra in de watten met een speciale VIP-dag waar ze culinair kunnen genieten van ons sportief evenement. We proberen er steeds voor te zorgen dat deze mensen niks te kort komen. Onze sponsors kunnen dus de hele dag meegenieten en krijgen zo een return van wat ze hebben bijgedragen. Dat is voor ons belangrijk. Het is tevens voor onze sponsors een ideale dag om uitgebreid te netwerken. Sommige mensen vergelijken ons met een kleine kamer van Koophandel, wat ons uitermate vereert. Zo zien we het graag en zo willen we ook verder bouwen aan uitgebreide contacten. Het bindmiddel hiertoe is de koers, is het eetfestijn en ’s avonds de kaasplank. Graag zou ik alle sponsors alvast willen bedanken voor het vertrouwen die ons vandaag, maar ook gisteren reeds gaven.Onze koers wordt mogelijk gemaakt dankzij een ruim aantal medewerkers en stille krachten met name de brouwerij Bavik met zijn lekkere Petrusbieren, het gemeentebestuur van Koekelare die zorgt voor financiële en logistieke steun, de lokale politie, de seingevers. We danken ook de mensen die langs het parcours wonen voor hun begrip. We kunnen ook steeds rekenen op de medewerking van de scouts voor de bediening, het opzetten van de tent en het mee klaar maken van tafels en stoelen, hulp bij de afwas van glazen en borden en medewerking met de afbraak Uiteraard wil ik ook het Feestcomité van ganser harte danken voor hun steeds positieve samenwerking. Ook de schooldirectie van de lagere basisschool in Bovekerke wil ik bedanken voor het ter beschikking stellen van de kleedkamers," stelt Eric Huyghe.


Technische gegevens van de wielerwedstrijden:

Eric Huyghe:"We hebben een akkoord kunnen sluiten met de BWB om een koers voor juniors te organiseren en een parochianenkoers (gentlemens). Op het vlak van Juniors zijn we de enige juniorenkoers in West-Vlaanderen op die dag. Volgens we vernemen van de BWB trekken juniorkoersen nog meer publiek aan. We organiseren geen liefhebbers en beloften meer omdat er op 2 mei het provinciaal kampioenschap voor beloften in Wingene wordt gereden, aangezien de renners verplicht zijn om hieraan deel te nemen, zou een koers organiseren op deze dag totaal nutteloos zijn. De week vooraf op 25 april is er een nieuwe wedstrijd in Roeselare voor elite zonder contract. Dit alles heeft ons het besluit doen nemen om ons te focussen op juniors en uiteraard op gentlemens."

Ons programma ziet er als volgt uit:

Eric Huyghe:"Om 13u30: 3de gentlemenkoers verreden voor Koekelarenaars die minimum 5 jaar niet meer aangesloten zijn bij de KBWB of WBV + nieuw dit jaar is ook de mogelijkse deelname van alle niet-Koekelaarse leden die aangesloten zijn bij een Koekelaarse wielerclub. We voorzien 4 ronden van 6,4 kilometer wat 25,6 kilometer in het totaal maakt. Er zijn 250 euro geldprijzen en tal van naturaprijzen. De inschrijving is voorzien van 12uur tot 13uur in café De Sportvriend. Deelname aan de gentlementkoers is gratis. Om 15uur is de wielerwedstrijd voor juniores. Inschrijving hiervoor is voorzien tussen 13u30 en 14u30 in café De Sportvriend. We voorzien 15 ronden van 6,4 kilometer wat 96 kilometer in het totaal is. Er is een uitgebreide prijzenpot van 950 euro plus premies en tal van naturaprijzen. Start en aankomst is voorzien in de Werkenstraat alwaar ook het VIP-dorp is gevestigd. Aandacht: we geven prijzen volgens het hoogste barema en geven ook prijzen tot en met de 50ste deelnemer aan deze koers. Dit is hoogst uitzonderlijk en voor de renners extra aangenaam. De mensen die anders uit de boot vallen, kunnen bij ons wel in de prijzen rijden. We hebben opnieuw tal van ereprijzen geschonken door restaurant Chantilly uit Torhout.Om 17u45 organiseren we ons kaasbuffet met kwaliteitsbieren en een deftige, professionele muzikale omlijsting.

Belangrijke nota:

Inschrijving en prijsuitreiking café De Sportvriend, Populiereweg 50 in Bovekerke, Koekelare Start en aankomst: Werkenstraat aan het Fonitel VIP-dorp
Kleedkamers: basisschool De Negensprong, afdeling Bovekerke tegenover café De Sportvriend
Parcours: Werkenstraat, Vladslostraat, Noordstraat, Bovekerkestraat, Oudstrijdersstraat, Populiereweg, Middelstraat, Burgemeester Van Ackerstraat, Werkenstraat

Blik in het verleden:

 • 1ste uitgave (april 2004) : 50 renners, Chris Pollin
 • 2de uitgave (april 2005) : 99 renners, Nico Kuypers
 • 3de uitgave (april 2006): 49 renners, Pascal Lievens
 • 4de uitgave (april 2007): 103 renners, Mario Willems
 • 5de uitgave (april 2008): 79 renners, Tom Vermeiren
 • 6de uitgave (april 2009): 76 renners, Kevin Maene

Dagomkadering

Eric Huyghe:"Om er een echt feestelijke zondag van te maken hebben we naast het sportieve luik ook gezorgd voor een muzikaal intermezzo en tevens enkele culinaire hoogstandjes van Salons De Vrede uit Ichtegem.11uur: Eetfestijn: aperitiefhappening met muzikale omlijsting (na vertoon van de toegangskaart krijgt u een bandje aan de pols) Feestmaaltijd unieke all-in verzorgd door Salons De Vrede uit Ichtegem met befaamde en vooral smakelijke brunchformule (volledig buffet van vis -en vleesgerechten + dessertbuffet).14u30 - 17u15: bezoek dubbeldekbus Fonitel (VIP-dorp) naast de aankomstlijn in de Werkenstraat alwaar ook de microwagen is gesitueerd. Dit is naast de VIP-plaats ook de plaats waar mensen kunnen genieten van drank.17u45 -
19u30: uiterst verzorgd uitgebreid kaasbuffet met muzikale omlijsting Locatie van het eetfestijn + kaasbuffet is voorzien in d' Oude Schole, Bovekerkestraat 171 in Bovekerke"

Eric Huyghe:"Bovekerke Feest staat opnieuw garant voor een wielerhoogdag van formaat. We hebben er samen met al onze partners voor gezorgd dat deze editie opnieuw onvergetelijk zal worden. Ik wens iedereen die hieraan meewerkt van harte te danken voor hun inspanningen. Ik wens ook alle leden van de pers die ons evenement mee in de kijker plaatsen van ganser harte te danken voor hun positieve medewerking. Naast de sponsors is wat persaandacht voor ons evenement immers ook van groot belang. Bedankt dat jullie zich opnieuw voor ons evenement willen inzetten. Alle leden van ons bestuur met name Ivan Delrue, Frank Volcke, Freddy Vancoillie en ikzelf zijn jullie van harte dankbaar voor jullie penneschrijfsels. Ik hoop dan ook dat we verder op een dergelijke positieve samenwerking kunnen blijven rekenen. Bedankt iedereen voor alles, bedankt ook aan onze talrijke sponsors, bedankt aan elke seingever, bedankt aan elke renner, bedankt aan elke gentlemen, want enkel samen kunnen we van dit evenement opnieuw een prachtig en geslaagd evenement maken. Elk raderwerkje in dit enorme geheel is voor mij van enorm belang. Ik kan jullie echt allemaal niet genoeg bedanken. Indien er nog vragen zijn, mag u deze gerust aan mij stellen. Daarna zullen we het nuttige aan het aangename koppelen met een hapje en een drankje. Geniet ervan."

Voor "De Weekbode" waren Paul Cobbaert en Roger Willems aanwezig, voor de Bazuin niemand minder dan Filip Wostyn en Roger Wostyn en voor Het Laatste Nieuws niemand minder dan Bart Huysentruyt. Ze werden naast www.westhoek.be nog eens extra bedankt voor hun diensten. Een opgemerkte aanwezige was verder Matthias Leterme, ja, ja, niet enkel de zoon van onze Yves Leterme, maar ook een verwoed voetbal -en koersliefhebber.

Info + foto's Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.