Je was erbij > Overzicht

Zillebeekse kermis: een grandioos vakantie-einde! - 01/09/2009

De voorbereiding van de kermis 2009 liep niet over een leien dak want dit jaar hadden de organisatoren bijkomende problemen zelfs met extra kosten. De nieuwe eigenaar van het Oud Gemeentehuis kon helaas niet langer zijn eigendom ter beschikking stellen, de elektriciteitskasten van de stad werden niet meer geleverd en de sanitaire voorzieningen zorgden voor nog grotere perikelen.

Gelukkig was er begrip bij E.H. Denorme, de chiro en de KAJ en kon hun infrastructuur gebruikt worden. Ook de meeste dorpsbewoners steunden de initiatiefnemers.

KAJ gaf het startschot van het Zillebeekse feest met traditiegetrouw hun streekbierenavond. De zomerse muziek tijdens de de Zumbathon verdreef het gevoel van kou bij de enthousiaste dansers. Ambiance was er zeker in O.C. In ’t Riet met Wim Ravell die het publiek werkelijk uit de bol liet gaan. Op Zillebekedorp had de frisse wind geen vat op de danseressen tijdens de Zumbathon onder de professionele leiding van Diego Desmadryl. Onder een stralende zon wekte de Harmonie het dorp.

’s Namiddags bracht accordeonist Albert Hennebel onmiddellijk de sfeer erin en ondertussen zorgde de verkoop van het huis bij Toneel Eigen Taal voor hilarische toestanden. De boorling “Te Koop” van Geert Leroy deed de lachspieren werken bij de vele toeschouwers.
De wervelende dansshow van ambassadeur voor Zillebeke, Dance Space, was opnieuw een lust voor het oog. Kinderen konden zich uitleven op de reuze springkasten en ouders zongen mee op de klanken van Partieparty. Tony Cabana had geen moeite om de menigte in de greep te krijgen. Feestend Zillebeke daverde, alle remmen waren los! Een jaar hadden ze gewacht om de hits van schlagerzanger Christoff te horen maar het geduld werd zeker beloond met dit unieke optreden van deze Vlaamse stem.

Het massaal opgekomen publiek kreeg letterlijk een adembenemende apotheose voor dit geslaagd kermisweekend.

Tijdens de jaarmis in de St. Catharinakerk, maandagavond, werden de overleden parochianen herdacht.

De Dorpsraad, samen met UNIZO, de St. Pietersvrienden en Ziekenzorg, blikt tevreden terug op de kermis dat het hoogtepunt van haar werkjaar is. De inzet van deze vrijwilligers zorgde voor een onvergetelijk weekend voor velen! Kortom, de afwezigen hadden weer eens ongelijk want het was inderdaad een grandioos vakantie-einde!

Toneel

Optreden Christoff

Meer foto's kunnen gevonden worden op http://picasaweb.google.com/ivesgoudeseune

Tekst: Jo Vercaigne / Foto's: Ives Goudeseune

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.