Je was erbij > Overzicht

Dag van de klant - Westhoek - 27/09/2009

Unizo Koksijde

In Sint-Idesbald, Koksijde Bad en Oostduinkerke Bad waren er springkastelen, waar de jeugd zijn hart kon ophalen. Ook liepen in de winkels clowns rond om, om het publiek te vermaken. Bovenop was er muziek in de straten dankzij de verschillende banden. Unizo Koksijde werkte dit jaar voor het eerst samen met de feestcomités van Groot Koksijde. Dank zij deze samenwerking kan een beroep worden gedaan op leuke straat- animatie zoals de samababand Mo Chito, Wiewieneke, de Alfredo clowns en De Plantrekkers.

Unizo Veurne

Op de markt in Veurne stond er een oliebollenkraam, waar er heerlijke ouderwetse oliebollen gratis gebakken werden. De Veurnse belleman nodigde iedereen uit op de markt voor een gratis ritje op de paardentram. Ook op de markt mochten konden de kleintjes een gratis schminkpartijtje krijgen. Daarenboven zorgde de Dixielandband voor de muzikale noot.

Unizo Ieper

Op de grote markt van Ieper stond er een groot springkasteel, waar 4 schitterende clowns aanwezig waren. Deze clowns liepen in Ieper rond en deelden snoepjes en ballonnen uit. Voor de iets ouderen had Unizo Ieper dit jaar een etalage zoektocht in petto, wanneer de juiste slogan gevormd werd mag de deelnemer dit binnenbrengen aan de infostand op de grote markt. Daar wacht een heus ‘rad van fortuin’ met altijd prijs als uitgangspunt…snoepjes, ballonnen, ijsjes… werden uitgedeeld

Unizo Wervik

Unizo Wervik opende de Dag van de Klant met gratis koffie en croissants op de pui van het Stadhuis. Alle handelszaken die deelnamen aan de Dag van de klant krijgen een goochelaar, accordeonist en Romzinse soldaten over de vloer. Zij trekken van winkel tot winkel. Er was opnieuw een speeldorp met springkastelen (met toezicht) op de Steenakker met een kindermolen. Ook waren er demonstraties turnen, acrogym en jazzdance door Kel. Elke deelnemende handelszaak, deelde gratis tickets uit voor de betalende kinderattractie op Steenakker.

Ook boekte Unizo Wervik een acte de présence van Vanya Wellens, Femke uit Thuis, zij bezocht ook enkele handelszaken. In de pijplijn was er de geschenkenworp door Vanya Wellens vanop het balkon van het stadhuis wierp Femke uit thuis kleine attenties. Vele mensen sprongen om de gadgets te vangen.

Unizo Boezinge

Opnieuw was de gezellige Septemberbeurs in Boezinge een groot succes, twintig handelaars waren aanwezig met hun eigen beursstand. Elke ondernemer van Boezinge, Zuidschote en Elverdinge kon een standplaats reserveren voor het weekend van 26 en 27 september. De bezoeker kreeg zo de mogelijkheid om hun bekende en minder bekende buurthandelaars op een leuke en andere manier te leren kennen. Voor de kinderen was er een springkasteel en kindergrime. Deze beurs werd voor de tweede keer georganiseerd, in navolging van de eerste succesvolle Septemberbeurs 5 jaar geleden.

Unizo Passendale

In de aanloop van de 22ste Dag van de Klant organiseerde Unizo-Passendale terug een spaaractie gelanceerd door UNIZO-Passendale. Dankzij het enthousiasme van alle deelnemende zaken en sponsors was er opnieuw een mooie prijzenpot aan te bieden voor een totale waarde van meer dan 2.000 euro. Op de dag van de klant was er in de UNIZO-tent op de markt van Passendale de prijsuitreiking van de stempelacties.

 • 1ste prijs: pakket waardebons van € 400.
 • 2de prijs: pakket waardebons van € 300.
 • 3de prijs: pakket waardebons van € 200.
 • 4de prijs: pakket waardebons van € 100.
 • 5de tot en met 35ste prijs: waardebons van € 30.

De mensen die in de tent aanwezig waren, mochten zelf hun waardebons uitkiezen. Zo mochten de winnaars, die waardebons wonnen ter waarde van €30,00, 2 cadeaubons uitkiezen elk ter waarde van €15,00 bij verschillende handelaars. Ook de jeugd werd niet vergeten. In dezelfde periode van de spaaractie was er een etalagezoekwedstrijd. Bij elke deelnemende handelaar kon u enkele figuurtjes vinden die een beroep uitbeelden. Eerste prijs: een radio-cd-speler (waarde ± € 100) en tal van andere leuke kinderprijzen. De kinderen die aanwezig waren mochten zelf hun prijs uitkiezen.


Dank aan Evelien Decru, adviseur lokale ondernemersvereniging, Unizo Westhoek, voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.