Je was erbij > Overzicht

Sportafdeling Atheneum kreeg hypermoderne douches - Ieper - 08/09/2009

Dat men in de scholen van Campus Minneplein Ieper van het GO! de toekomst graag een voetje voor blijft hoeft allang geen betoog meer. Na de ingebruikname van het oogstrelend nieuwe gebouw van de basisschool en de massale invoering van de elektronische schoolborden in de vier scholen vond men het de hoogste tijd om de aftandse douches te renoveren.

Door de sterke bloei van de onlangs opgerichte sportafdeling werd de roep naar een energiezuinig en milieubewust douchesysteem steeds luider. Onmiddellijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de steeds maar strenger wordende VLAREM normeringen in te voeren. Er werd dan ook geopteerd voor een hoogtechnologische installatie.

Deze installatie is volgens de woorden van de installateur één van de meest ontwikkelde in de ruime regio. "Heel wat beheerders van sportcomplexen zouden maar wat graag zoiets bij hen geïnstalleerd zien. Er is een voortdurende controle van de toevoer en afname van het water, van de temperatuur van de leidingen, van de energiekosten, en zo verder. Bovendien zorgt het systeem er voor dat door allerlei ingestelde parameters de leidingen en de douchekoppen op tijd en stond autonoom gereinigd worden. Zo wordt voorkomen dat de gevaarlijke legionellabacterie zich weet te nestellen in het sproeisysteem."

De directeuren van de scholen zijn maar wat blij met deze nieuwe investering en hopen zo een bijkomende troef in handen te hebben om nog meer leerlingen te overtuigen om op Campus Minneplein Ieper een sportieve schoolloopbaan uit te bouwen. Uiteraard worden de douches ook ingezet na de intense LO-lessen die de leerlingen van de andere richtingen tijdens de lesweek meekrijgen.
Wie weet worden de leerlingen op onze campus door de nieuwe douches nog net iets sneller vol-wassen, klinkt het gekscherend.

Op de foto de leerkrachten LO, v.l.n.r.: Björn Vanisacker, Lieven Craeymeersch.

Info: Ann Dejaegher - Directeur Middenschool Ieper - Foto: Jan Deruddere - Technisch Atheneum Ieper

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.