Je was erbij > Overzicht

Muzirkus 2009 - Adinkerke - 17/09/2009

ROTARYCLUB Nieuwpoort-Westhoek en ROTARYCLUB Diksmuide-Westkust verwelkomden op 17 september meer dan 1.400 kinderen en jong-volwassenen met een handicap in de grote tent van Plopsaland. Op donderdag 17 september 2009 organiseerden Beide Rotaryclubs, inmiddels voor de zevende opéénvolgende keer 'MUZIRKUS', een namiddag vol ontspanning, spektakel en muziek voor kinderen en jong-volwassenen met een handicap.

Wat zes jaar terug begon met een circusoptreden voor een 80-tal jongeren in de turnzaal van het College te Veurne, is uitgegroeid tot een grootse kosteloze muziekhappening voor meer dan 1.400 deelnemers met een mentale beperking. Sinds een 5-tal jaar gaat dit door in de grote tent van Plopsaland te Adinkerke.

Dit jaar werd gekozen voor een muzikaal namiddagprogramma met jonge Vlaamse artiesten die de lievelinghits brengen van alle deelnemers:

 • De namiddag werd ingezet met een animatie, gebracht door Johan Bouttery ( 13u45-14u45), met muziek, goochelnummers, vuurspuwer en clown, en publieksinteractie;
 • Vervolgens stond de Ketnetband (15u00-16u30) garant voor muzikaal vuurwerk!

De professionele aanpak van de beide clubs garandeerde de noodzakelijke omkadering en veiligheid van deze toch wel heel bijzondere gasten.

Jaar na jaar komen honderden uitgelaten genodigden, uit alle hoeken van de provincie, met tientallen bussen naar Plopsaland in Adinkerke.

Zij begonnen de namiddag met een gezellige picnic (12u00) onder het toeziend oog van Kabouter Plop en zijn vrienden, om daarna richting muziektent te trekken waar ze worden verrast op een spetterende show(13u45-16u30).

MUZIRKUS is aldus een begrip en een vaste waarde geworden in de evenementenkalender van vele instellingen in Oost- en West-Vlaanderen, een niet te missen gebeuren waar meer dan 1.400 kinderen en jong-volwassenen naar uit keken.

Rotary International is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt, hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld. Overal in de wereld komen de Rotaryclubs wekelijks bijeen. Ze zijn niet politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of standgebonden. De Rotaryclubs van Nieuwpoort-Westhoek en van Diksmuide maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI). Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 31.314 clubs met in totaal 1.220.543 leden.

Met MUZIRKUS toonden de Rotaryclubs Nieuwpoort-Westhoek en Diksmuide-Westkust evenwel dat het sociaal engagement van Rotary veel verder reikt en er ook is op gericht zelf aandacht te geven, en zelf iets te doen, voor al die medemensen uit onze onmiddellijke omgeving die zoveel moeten missen. MUZIRKUS was een bijzonder uitgelaten en warm gebeuren, waar het doelpubliek, kinderen en jong volwassenen met een handicap, centraal staat. Voor een impressie kunt u terecht op de website van MUZIRKUS: www.muzirkus.be.

Voor meer informatie over Rotary:

Info en foto's: Kris Dequidt / Annick Van Rossem

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.