Je was erbij > Overzicht

Delphine Steelandt zumbafan - Koekelare - 27/10/2009

In zaal Zomerloos Gistel grijpt op zaterdag 14 november in zaal Zomerloos de eerste Zumbathon in Vlaanderen plaats. Zumba is momenteel de hype van het moment. Overal in Vlaanderen zie je deze danssport aan belang winnen. Er is geen gemeente in dit land die er aan ontsnapt. Het is niet enkel een hype in België, het is een hype overal in de wereld… De roep om bekwame danseressen is dan ook groter dan ooit tevoren. Delphine Steelandt studeerde voor Zumba-instructrice in Orlando (Amerika) en Parijs (Frankrijk). Ze is dan ook bekend als een zeer bekwaam iemand op het vlak van lesgeven. Ze is spontaan, open, onbevangen en vooral meegaand met haar danseressen. Bovenal heeft Delphine ook het hart op de juiste plaats, want een stuk van de opbrengst van dit evenement gaat naar het Kinderkankerfonds. Ik geef nu het woord aan Delphine Steelandt. Zumba: want wat is dat eigenlijk? Delphine Steelandt:”Zumba is niet echt puur dansen en ook niet echt puur fitness, maar een mix van de twee. Het is vooral snel bewegen op Latijns-Amerikaanse muziek zoals Salsa, Cumbia, Merengue, Reggaeton, Belly –en Africandance enz. Zumba is in enorm veel landen populair omdat je via Zumbadansen op een toffe manier kan werken aan je figuur.

Danny Steelandt pikt in: ”Op radio 1 zeiden ze onlangs nog dat veel afhangt van de zumbainstructor die mensen kan bewegen om zichzelf volledig te geven. Dat bevestigt ervaringsdeskundige Els Tack die sinds juni 2009 deelneemt aan de Zumbalessen in Gistel. Deze lessen die plaatsgrijpen op maandag en dinsdag in de turnzaal van KTA Gistel en op woensdag in Ons Huis op de markt van Gistel en op vrijdag en zondag in de voetbalkantine van Koninklijke Eendracht Genootschap (KEG) zijn er immens populair. Ik lees hierbij ook de getuigenis van Els Tack voor:”Bij Zumbadansen heb ik steeds een partygevoel. De meeslepende muziek en meeslepende instructrice maken mij gek. Ze zorgt ervoor dat ik mij gooi. Je zit immers in een heel uitgelaten sfeer waardoor je volledig in de dans opgaat. Uiteraards is het leuk meegenomen dat ik ondertussen op een feestende manier ook enkele kilootjes kan verliezen.”

Delphine Steelandt uit Koekelare behaalde in mei 2009 in Parijs haar eerste attest als officiële Zumbainstructrice, daarna ging ze zich nog gaan vervolmaken in Brussel waar ze zonder grote inspanningen doorstootte naar de tweede level van Zumba instructrice. Iedereen had het op dat moment al door. Delphine Steelandt, zou niet stoppen vooraleer ze de gouden level zou bereiken. Daartoe trok ze van 2 tot en met 10 september vergezeld van haar vader Danny Steelandt naar het Amerikaanse Orlando om zich nog extra te vervolmaken.

Delphine Steelandt vertelt: "Als ik iets doe, dan wil ik het ook officieel goed onder de knie krijgen. Ik wilde me nog verder scholen en specialiseren in de Zumba zodoende dat ik het Toningdiploma kon halen. Via lichte gewichtjes die een shakend geluid maken, wordt er gedanst, zodoende dat je armsspieren ook mee gaat trainen. We waren bij de eerste Belgen die deze gewichtjes besteld hebben in Amerika en daardoor kregen we ook voorrang op de levering. Op zaterdag 14 november willen we 30 mensen de kans geven om eens met deze toningsticks te werken. Een primeur op een Mega Zumba in West-Vlaanderen. "

Grote zumbathon met zoveel mogelijk mensen

Daarnaast heeft Delphine de Gouden level behaald om ook Zumba les te kunnen geven aan oudere of invalide mensen. Delphine heeft het hart op de juiste plaats. Vroeger kwam ze al eens in het nieuws nadat ze gezichtsverzorgingen had gegeven ten voordele van het kinderkankersfonds waar ze 3250 euro mee heeft opgehaald. Het feit dat ze het Gouden Zumba-diploma heeft behaald, past dus perfect in haar nobele streven. Ook nu weer wil ze een deeltje van de opbrengst reserveren voor het kinderkankerfonds. Je feest dus eigenlijk ook voor het goede doel."

Delphine Steelandt: "Ik wil steeds in staat zijn om Zumba te geven aan echt iedereen. Ik droom ervan om dit ook eens in een rusthuis te kunnen organiseren. Zumba is er immers ook voor iedereen. Momenteel ben ik zeer tevreden over de opkomst in Gistel, maar wij zouden ook willen streven naar een meer mannelijk publiek. Doe eens mee en probeer eens de sfeer op te snuiven van Zumba. Daartoe organiseren we een Mega Zumba in de zaal Zomerloos op 14 november. Op deze avond kunnen mannen eens mee proeven van de Zumbasfeer en de Latijns-Amerikaanse muziek. We voorzien immers 3 sessie met nationale en ook internationale Zumba-instructors. Er komt een instructor uit Senegal die de Afroroots Zumba tot leven zal brengen en die een grote vermaardheid geniet. We willen immers een hele grote Zumbathon organiseren met zoveel mogelijk mensen die willen meedansen. In zaal Zomerloos Gistel is dat mogelijk, want daar hebben we de plaats om zoveel mogelijk mensen te laten meedoen. We scheppen hiermee een unicum in West-Vlaanderen, want op zo'n grote schaal is dit nog nooit gebeurd."

Danny Steelandt: "Tussen de sessies in komt er naar Gistel een Cubaanse 6-koppige liveband die er live Salsamuziek gaat spelen. Deze Cubaanse groep heeft een grote aantrek, want een Salsadansgroep uit Gent wil er speciaal voor naar Gistel komen en er komen Salsa dansen. We hebben heel wat extra voorzien. Er komen grote videoschermen in de zaal en een speciale belichting. Het moet anders zijn en het moet mega zijn. Daarna start een Latino Night met optredens en Latino Dj. Dit alles is nooit gezien in Gistel en in West-Vlaanderen. Tevens is er ook live videostreaming tijdens de Zumba. Het wordt niet enkel een Zumbafeest, het is ook de gelegenheid om Zumba te leren kennen en eens op een andere manier te genieten van Zumba. Zoals we als zeiden: we willen ook een stukje van de winst reserveren voor het kinderkankerfonds. Het is ons dus helemaal niet te doen om winst te halen, maar om mensen echt eens van Zumba te laten genieten."

De promotie

Ignace De Rese: "De promotie voor dit gebeuren is enorm. We hebben gekozen voor affiches en baanborden. We hebben 50 borden van twee vierkante meter geplaatst, gekend als sandwichpanelen. Daarnaast zijn er meer dan 500 winkelaffiches verspreid en 5000 flyers die recht geven op een euro korting voor mensen die voor 22uur binnenkomen. Er worden 15000 broodzakken verdeeld in de week voor het evenement met aankondiging van het Zumba-evenement. Aan de ene kant heb je de Zumba die sport is en aan de andere zijde heb je de optredens die ontspanning zijn. De Zumbathon is de sleutel tussen sport en ontspanning. We vormen met Danny Steelandt en ook mijn echtgenote Hilde Defruyt een goed team. Wij zijn al bekend met de organisatie van grote evenementen. Vroeger organiseerden wij Donna's Dansfolie - Peperparty van Donna- de zomertour van Donna , VT4 goes Crazy en Marlborro Dance Zone. dit allemaal op diverse locaties "

Praktische informatie

Meer info op de Zumbafoon bij Carine Devolder 0496 55.55.54 en www.zumbagistel.be

Organisatie: Delphine Steelandt, Danny Steelandt, Ignace De Rese (tel 0477/34 43 40) publiborden@skynet.be en Andy Vermaut 0499/35 74 95 Steun mee het kinkerkankerfonds door te feesten. Kom met z'n allen naar de MEGA ZUMBA op 14 november in zaal Zomerloos Gistel, deuren open vanaf 20uur. Kaarten in voorverkoop 12,50 euro met mojito inbegrepen. Cubaanse 6-koppige liveshow , cocktail, loungebar en natuurlijk ook een zotte Latino-dj ! Er zijn live videowalls en een mooi exotisch decor ! Kom met zoveel mogelijk mensen af, want hoe meer volk hoe meer geld we kunnen doorstorten aan het kinderkankerfonds!

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.