Je was erbij > Overzicht

Klerkense fanfare huldigt verdienstelijke leden - 31/10/2009

Het jaarlijks Sint-Ceciliafeest van de Koninklijke fanfare Kunst en Vermaak werd al in het laatste weekend van oktober georganiseerd. Op zaterdagvond werd de Eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk muzikaal opgeluisterd onder de leiding van Erwin Swimberghe. Daarna trokken de leden naar het muzieklokaal waar er een muzikale quiz georganiseerd werd. Op zondag waren leden en sympathisanten present in feestzaal het Rozenhof voor het jaarlijks feestmaal en huldiging van de verdienstelijke leden in aanwezigheid van Pierre Rysman, Provinciaal voorzitter van Vlamo, te mogen verwelkomen.

Met het jaarlijks Sint-Ceciliafeest blikken we in een feestelijke stemming terug op ons afgelopen werkjaar. We mogen gerust stellen dat we dit jaar een zeer drukke agenda moesten afwerken met tal van uitdagingen. Het was niet altijd even gemakkelijk, maar met de inzet van iedereen zijn we er toch in geslaagd om alles in goede banen te leiden. De concerten, de talrijke uitstappen, de kermis, en de eigen organisaties zoals de jaarlijkse kaarting volgden elkaar in zeer snel tempo op. Het begon allemaal met de traditionele deelname aan de Ezelcavalcade in Lombardsijde.

Na een onderbreking van meer dan 15 jaar pakte Kunst en Vermaak in april uit met een tweede filmconcert met live-projectie van de passende filmbeelden; Een grote uitdaging die zowel door dirigent Bart Swimberghe als de muzikanten tot een goed einde gebracht werd. De lovende commentaren achteraf spraken boekdelen en ook de drumband deelde in de vreugde. In juli was de fanfare te gast in de kerk van Bulskamp om het trouwfeest van Mieke Hauspie en Hendrik muzikaal op te luisteren.

Het negende muziekfeest op het plein' in samenwerking met de KWB was een voltreffer maar het hoogtepunt was ongetwijfeld het aperitiefconcert dat bijgewoond werd door heel wat muziekliefhebbers. In augustus was er een geslaagd concert in Sint-Joris naar aanleiding van de jaarlijkse rommelmarkt. In september trokken we naar het MPI waar we een concert ten beste gaven voor de bewoners. Kunst en Vermaak was ook aanwezig op de grote markt van Diksmuide voor het verjaardagsfeest van muziekfederatie Fedekam.
Als stuwende kracht in het verbond van de muzieken was Klerken ook present op het festival Keiem waar we een kort maar krachtig concert ten beste gaven.

Niets dan lovende woorden over de vele optredens, en als toermaatje waren er in ons eigen dorp ook nog de vele wandelconcerten, en de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid. Als we bij al deze vertoningen verwijzen naar onze naam Kunst en Vermaak, dan mogen we gerust stellen dat we onze Kunst uitdragen buiten de gemeente en dat er in het afgelopen jaar ook geen gebrek was aan 'Vermaak'. Goed presteren is belangrijk, maar plezier maken is even belangrijk als we onze hechte groep ook in de toekomst verder willen uitbouwen.

Tijd om op onze lauweren te gaan rusten is er niet. We kijken nu al uit naar ons kerstconcert dat zal doorgaan op zondag 20 december in de Sint-Laurentiuskerk. De grootste uitdaging voor het nieuw werkjaar wordt ongetwijfeld het galaconcert op 17 april waarbij niemand minder dan Gunther Neefs te gast zal zijn in Klerken. Het bestuur bedankt alle leden voor de medewerking en wenst bij deze ook een speciaal woordje van dank uit te spreken aan alle losse medewerkers die zich vrijwillig inzetten bij al onze organisaties en het bijzonder de mensen achter de bar . Ook dank aan het gemeentebestuur voor de steun waarop we jaarlijks kunnen rekenen.

Gehuldigde leden

De eretekens werden uitgereikt door Dhr. Pierre Rysman, Provinciaal voorzitter van Vlamo, alsook voorzitter Marnik Maes van Kunst en Vermaak.

Pin 5 jaar lidmaatschap :

 • Tyberghien Emma lid sedert 2004 - pin 5 jaar lidmaatschap en een diploma
 • Tyberghien Simon lid sedert 2004
 • Hauspie Mieke lid sedert 2004
 • Maes Matthias lid sedert 2004: Matthias Maes nam de moedige beslissing om deel te nemen aan de solistenwedstrijd van Vlamo en behaalde er een schitterend resultaat. Hij was dit jaar ook finalist in de Benelux wedstrijd voor saxofonisten in Dinant.

15 jaar lidmaatschap :

 • Bocket Bart: kristallen ereteken Vlamo (medaille + vork) en het Vlamo diploma. Bart is ook bestuurslid van de fanfare en trad onlangs in het huwelijk met Charlotte Lemiegre, eveneens spelend lid van de fanfare.

Info en foto: Eddy Clauw

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.