Je was erbij > Overzicht

Wandeling VVVG - De Panne - 20/10/2009

Op dinsdag 20oktober 2009 zagen 38 Westhoekers het zitten om het wandelseizoen 2009 van VVVG De Panne af te sluiten. Deze keer stond de Jabbeekse deelgemeente Snellegem op het menu.

Omdat we van het afsluiten van elk wandelseizoen iets bijzonder willen maken, trokken we in de voormiddag naar Laurica Plants in de Zomerwezg te Jabbeke. We kregen van de stichter André Devisch op een ludieke wijze de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf te horen. We bewonderden zijn collectie oude laurierbomen, sommige ouder dan 100 jaar. Daarna werden de audiovisuele middelen ingeschakeld om ons wegwijs te maken in het kweken van laurier. Tot ieders verbazing, die van Rita en Olive nog het meest, kwamen 2 leden van onze groep voor in het filmtje. Daarna was het tijd om laurierproducten te degusteren.

Dit was een goede voorbereiding om de komende maaltijd. Hiervoor trokken we naar de historische hoeve ’t Oosthof in Snellegem. Het dagschotelmenu was van prima kwaliteit. Er viel niets op aan te merken. Daarom werd de gastvrouw met een kleine attentie bedacht.

Na de maaltijd nam voorzitter De Kimpe het woord om de motor van het wandelgebeuren en zijn team (harem volgens de voorzitter) Cécile, Dina, Hilda en Huguette te bedanken voor de zorgvuldige voorbereiding en organisatie van de wandelingen en daguitstappen. Hij loofde de vitale kracht en het onuitputtelijk enthousiasme van de wandelleider.

Hierna gingen de Dolle Stappers van de ‘bende’ van Beerens op stap langs het Baekelandtpad in Snellegem. Diverse bezienswaardigheden onderweg werden besproken.

Het was prima wandelweer. Er werd dan ook met volle teugen genoten van het landschap en van de chrysantenvelden.

Aan alles komt een einde, ook aan het wandelszeizoen. Bedankt bestuur, bedankt team, bedankt belangloze autobestuurders, bedankt wandelaars. Zonder de goede werking van elk onderdeel zou alleen de motor de wandelkar niet aan het rollen krijgen. Bedankt westhoek.be voor het opnemen van de reportages. Adieu 2009, in maart zijn we weer op post.

Foto’s van Hilda Debreus en Paul Beerens

Reportage : Paul Beerens

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.