Je was erbij > Overzicht

Joris Lingier is grootste ecoïst van Vlaanderen - Veurne - 17/11/2009

Steek ook even je licht op via www.ikbenecoist.be

Als geen ander heeft Vaillant begrepen dat de strijd tussen ecologie en economie niet meer van deze tijd is. Nu zijn de ecoïsten immers aan zet. Zij weten dat zuinig omgaan met energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Om deze groeiende groep ecoïstische consumenten beter te leren kennen lanceerde Vaillant dit jaar de website www.ikbenecoist.be. De belangrijkste doelstelling van dit project is om de ecoïsten nog beter te informeren en de begeleiden naar een milieubewuster en zuiniger verbruikspatroon. Tegelijkertijd wil Vaillant via deze actie mensen met een ecoïstische levensstijl belonen én ze letterlijk “in het zonnetje” zetten. Met maar liefst 927 stemmen werd Joris Lingier uit Veurne verkozen tot de grootste ecoïst van Vlaanderen. Hij wint een Vaillant zonne-energiesysteem ter waarde van 5000 euro.

Nog nooit van ecoïsme gehoord? Dan moet je beslist eens je licht opsteken via www.ikbenecoist.be.

In een mum van tijd krijg je inzicht, tips en expertadvies over energiezuinig leven. Je leert er alles over hoe energievriendelijke verwarmingssystemen zoals condensatieketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen je winst kunnen leveren en tegelijkertijd het milieu sparen.

Bovendien kan je ook nagaan wat voor type ecoïst je bent. Want de ene ecoïst is de andere niet. Via een eenvoudige test krijg je meer duidelijkheid over je persoonlijke ecoïstenprofiel. Ga je zuinig om met energie omdat je geld wil besparen? Dan ben je een economische ecoïst. Doe je het toch vooral voor het milieu? Dan kan je jezelf een ecologische ecoïst noemen. Of ben je eerder een evenwichtige ecoïst en hou je beide kanten goed in balans?

Met de website www.ikbenecoist.be wil Vaillant niet alleen de groeiende groep ecoïsten in Vlaanderen beter leren kennen, maar ook consumenten met een ecoïstische levensstijl belonen. Daarom ging de producent van energievriendelijke verwarmingssystemen op zoek naar de grootste ecoïst van Vlaanderen. Maar liefst 2008 Vlaamse ecoïsten waagden hun kans via de online ecoïstenwedstrijd.

De “evenwichtige ecoïst” Joris Lingier uit Veurne kon maar liefst 927 bezoekers van de site overtuigen dat hij de grootste ecoïst van Vlaanderen is. Zijn sterke motivatie en z’n oproep om de wereldbol een stukje beter te maken kon op heel wat bijval rekenen van andere ecoïsten. Zij stemden hem dan ook naar de overwinning. Naast eeuwige ecoïstenroem kan Joris Lingier ook een zonne-energiesysteem van Vaillant voor een waarde van 5000 euro te laten installeren.

De website www.ikbenecoist.be maakt deel uit van een grotere “ecoïsten” campagne door Vaillant met ondermeer tv-spots, een bannercampagne op internet en een facebook actie. Het concept en de site werden ontwikkeld door Luon.

Info en foto: Vaillan

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.