Je was erbij > Overzicht

Persconferentie wielerwedstrijden - Koekelare - 06/11/2009

In het lokaal van SV Koekelare greep op vrijdagavond 6 november een persconferentie plaats ter gelegenheid van de Provinciale Kampioenschappen Aspiranten West en Oost Vlaanderen en de estafettecyclocross voor recreatiefietsers en mountainbiketeams. Uiteraard kon westhoek.be hier niet ontbreken.

Nu de herfstmaanden met rasse schreden hun intrede hebben gedaan is het weer tijd voor de veldrijders om hun crossfiets weer de weide in te sturen. Ook de Vlaamse jeugdrenners zijn weer hun crosseizoen gestart en rijden wekelijks hun wedstrijden doorheen het Vlaamse land. Voor de derde maal word in Koekelare een jeugdcyclocrosswedstrijd georganiseerd in het kader van de CYCLO FOR KIDS trofee van Wielerbond Vlaanderen afdeling West-Vlaanderen. Mede door de twee vorige geslaagde edities werden wij door de mensen van Wielerbond Vlaanderen gevraagd om voor dit seizoen in te staan voor de organisatie van de Provinciale Kampioenschappen Veldrijden voor de provincies West en Oost Vlaanderen.

Op zaterdag 21 november 2009 worden deze wedstrijden voor de tweede maal verreden op de terreinen van het sportcentrum De Mote, Belhuttebaan 40, te Koekelare. Deze prachtige locatie word ons samen met heel wat logistieke steun door de gemeente Koekelare ter beschikking gesteld waarvoor onze welgemeende dank. Voor de organisatie kregen wij ook de steun van Wielerclub De Zeemeeuw Oostende die ons met raad en daad bijstaan bij het ontwerpen en uitwerken van de omloop. Voor deze uitgave werd de omloop volledig hertekend om met het oog op de Provinciale Kampioenschappen voor de twee provincies een selectief parcours te kunnen voorschotelen aan de jeugdrenners. Op de omloop werden de bestaande natuurlijke hindernissen volledig geïntegreerd en aangevuld met twee bruggen. Ook een stukje strand ontbreekt niet wat betekend dat de jongeren hun beste beentje zullen moeten voorzetten om zich tot Provinciaal Kampioen te kunnen kronen. Op zaterdagmorgen kunnen de meisjes en jongens tot 14 jaar uit de regio Koekelare die niet zijn aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen maar toch eens willen proeven van deze tak van de wielersport gratis meerijden met de initiatie voor de miniemen van WBV die geleid word door de mensen van de Vlaamse Wielerschool onder leiding van ex profrenner Eric Van Lancker. Iedereen kan deelnemen met zijn eigen fiets maar zeker je fietshelm niet vergeten. Voor alle kinderen en miniemen is een gratis aandenken en mooi verrassingspakket voorzien als beloning voor hun geleverde inspanning. Wij hopen dan ook dat wij heel veel jongeren uit de regio Koekelare. Wij starten met de inschrijvingen omstreeks 10:00 en eindigen omstreeks 12:00 met het uitdelen van de aandenkens en verrassingspakketten.

Inschrijven voor de jeugdinitiatie kan via: http://users.telenet.be/jeugdcyclocrosskoekelare Of bij Geert Deseure, Lekedorpstraat 133 Leke Diksmuide Tel: 051/51.01.86.

Geert Deseure: "Om 12:00 beginnen dan de inschrijvingen voor de Aspiranten WBV voor de Provinciale Kampioenschappen. Om 13:15 starten de 12 jarigen voor hun wedstrijd over 20 minuten met als inzet de felbegeerde Provinciale trui. Bij de West-Vlaamse 12 jarigen heeft de gemeente Koekelare zeker een titelkandidaat met Gilles Borra van de wielerclub Dee Zeemeeuw Oostende die in de reeds gereden wedstrijden van dit seizoen liet zien dat hij in blakende conditie verkeerd. Ook Bhodi Demuynck van Wielerclub De Zeemeeuw kan voor een verassing zorgen. Om 14:00 bij de 13-jarigen wederom een titelkandidaat uit Koekelare met Jorne Montaigne die met de kleuren van Wielerclub De Zeemeeuw reeds 2 podiumplaatsen kon versieren en dat voor zijn eerste seizoen als jeugdrenner. Verdere titelkandidaten uit de Zeemeeuw rangen zijn Lars Deseure (provinciaal kampioen bij de 12-jarigen het voorbije seizoen) met reeds een overwinning dit seizoen, Eli Yserbyt uit Bavikhove en Arne Clicteur uit Zerkegen, Stefano Museeuw uit Gistel en Flor Velle Uit Ettelgem die reeds allemaal getoond hebben uit het beste cyclocrosshout gesneden te zijn. Om 15:15 vliegen de laatstejaars aspiranten het veld in voor 25 minuten hoogstaand cyclocross spektakel.

Ook hier heeft Koekelare een serieuze outsider met name Joran Vermet die de kleuren van Wielerclub Oostende Noordzee verdedigt. Na talloze successen op de weg is Joran nu ook in het veld te vinden waar hij ook een te vrezen tegenstander is. Wielerclub De Zeemeeuw Oostende brengt zijn paradepaardjes Bert Eeckman uit Wenduine en Jakke Vermeulen uit Aartrijke aan de start die ongetwijfeld met Laszlo Feys en Dennis Delmotte uit Werken en Nick Vandeckerkhove in een bikkelharde strijd zullen uitmaken wie de provinciale titel een jaartje mag dragen en meenemen naar de Nieuwelingencategorie. Ook de meisjes strijden in de drie aspiranten categorieën voor hun eigen provinciale titels en truien die ook fel bevochten zullen worden. In totaal zullen zo’n 120 tal West en Oost Vlaamse Aspirant jeugdcrossers op het strijdtoneel aantreden in sportief zeer spannende en hoogstaande wedstrijden. Als organisator zij wij ook blij om te mogen aankondigen dat door de medewerking van de Heer schepen Eric Huyghe wielerkampioen Roger De Vlaeminck de jeugdwedstrijden zal volgen en de trofeeën zal overhandigen aan de winnaars.

Wij willen dan ook de Heer Huyghe bijzonder danken om zijn vriend Roger De Vlaeminck bij ons uit te nodigen. De prijsuitreiking van de provinciale titels gaat door in de feestzaal van BSO De Regenboog Belhuttebaan te Koekelare waar de Heren Jules Vandergunst en Eric Snauwaert van de Wielerbond Vlaanderen afdeling West Vlaanderen de provinciale eremetalen en truien zullen overhandigen aan de respectivevelijke winnaars voor de provincie West Vlaanderen en de Heer Hertecant Marcel hetzelfde zal doen voor de Oost Vlaamse winnaars. Als organisator zijn wij ervan overtuigd dat wij het publiek een spannende dag vol sportieve hoogtepunten kunnen garanderen en wij hopen dan ook dat de bewoners van Koekelare en omstreken massaal hun streekrenners komen aanmoedigen," aldus Geert Deseure.

Op zondagnamiddag 22 november mogen dan weer alle jongere en oudere recreatiefietsers en mountainbikers die een team van 5 mensen kunnen samenbrengen strijden voor de ereplaatsen in de estafettecyclocross voor teams. Deze wedstrijden worden speciaal ingericht voor mensen die het ook eens willen proberen om op een sportieve en amusante manier van het veldrijden te genieten. Het zijn wedstrijden waar iedereen kan aan deelnemen met een heel lage drempel en een maximale sfeer. Heb je een vriendenclub,een groep vrienden die veel samen fietst ,een bedrijf dat eens sportief voor de dag wil komen, een jeugdvereniging of kortweg iedereen die met 5 mensen een team kan vormen dan kan je voor de prijs van 25 € per team deelnemen aan de estafettecyclocross. Voor die prijs ben je verzekerd en is er ook voor iedere deelnemer een aandenken voorzien en een mooi verrassingspakket die je samen met een onvergetelijke sportieve en leuke ervaring mee naar huis mag nemen. Wij doen vooral een oproep aan vrouwen of damesploegen die het aandurven om ook het veld in te duiken. Voor de winnaars bij de vrouwen en mannen voorzien wij voor ieder ploeglid een mooie trofee. Ook voor mensen die niet direkt een team kunnen samenstellen kan je Uw naam opgeven aan de organisatie dan proberen we jullie bij een team te integreren.

De prijsuitreiking van deze estafettewedstrijden gaat door in de feesttent op de omloop op de sportterreinen om 17:00. Inschrijven voor deze wedstrijden kan tot 17 November op de website van de jeugdcyclocross: http://users.telenet.be/jeugdcyclocrosskoekelare of bij Geert Deseure, Lekedorpstraat 133, Leke Diksmuide, tel: 051/51.01.86, Email: geert.deseure@pandora.be

Geert Deseure: "Een speciaal dankwoordje voor de vele ouders en medewerkers die vrijwillig meehelpen om van deze editie terug een geslaagd evenement te maken en die met hun harde werk en inzet de organisatie van de jeugdcyclocross mogelijk maken.Verder willen wij ook nog onze vele sponsors van harte bedanken voor de steun aan onze organisatie die door hun milde schenkingen onze jeugdcyclocross tot een gewaardeerde organisatie binnen het circuit van de jeugdwedstrijden brengt.Ook nog een speciale dank aan het gemeente Koekelare en zijn burgemeester en bestuursleden met in het bijzonder de Heren Dirk Ampoorter sportschepen en Eric Huyghe schepen van Openbare werken die door hun zeer gewaardeerde steun en het ter beschikking stellen van de locatie samen met de logistieke medewerking mee verantwoordelijk zijn voor het welslagen van onze organisatie.Ook nog een welgemeende dank aan het bestuur en de opleiders van Wielerclub De Zeemeeuw met in het bijzonder de heren Bernard en Michel Dedeckere die ons steeds met de nodige kennis en ervaring bijstaan en onze jeugdrenners een gedegen opleiding verzekeren.Tot slot willen wij ook nog de mensen van Wielerbond Vlaanderen en De Vlaamse Wielerschool en hulpdiensten bedanken voor het vele vrijwilligerswerk dat zij op zich nemen om de jeugdrenners in de provincies een veilige en leerrijke opleiding en begeleiding te garanderen."

Organisatie Jeugdcyclocross Koekelare

An en Geert Deseure-Chabert
Lekedorpstraat 133
8600 Leke-Diksmuide

Tel: 051/51.01.86
Email: geert.deseure@pandora.be
Wedstrijdwebsite: http://users.telenet.be/jeugdcyclocrosskoekelare

Info en foto's Andy Vermaut

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.