Je was erbij > Overzicht

Premier Leterme te gast bij JCI - Ieper - 28/11/2009

Op zaterdag 28 november organiseerde de lokale afdeling van de Jonge Kamer JCI Ieper-Poperinge-Wervik een dag vol vormingsmomenten in het Jan Yperman Ziekenhuis. Onder het thema JCI RE-ANIMEERT JE luisterden een 75-tal jonge en ondernemende mensen uit gans West-Vlaanderen naar de algemeen directeur, de heer Luyckx, die de blijvende innovering en verdere modernisering van dit ziekenhuis en haar toepassingen sterk onderlijnde. Onze regio mag trots zijn een dergelijk bedrijf continu te zien ontwikkelen en voor de broodnodige tewerkstelling te zorgen. Eén van de mogelijkheden nadien was om deze dan ook te bezichtigen; de chirurgische dagkliniek, het operatiekwartier, de spoedafdeling, de pediatrie, de apotheek, ... Geen enkele reanimatiepoging diende ijlings toegepast te worden - zelfs niet tijdens een EHBO-initiatie. Om 10 uur verzamelden alle JCI’ers terug in het auditorium want niemand minder dan onze kersverse eerste minister en naaste buur van het Jan Yperman Ziekenhuis vertelde een klein uurtje over zijn praktijkervaringen tijdens het nationaal en internationaal netwerken. Het officiële Oekraïne-bezoek met de brood-verwelkoming zorgde voor een humoristische kwinkslag.

Na de middag keerde het accent opnieuw naar vormingsmogelijkheden als een felgesmaakte sessie omtrent Omgaan met stress op het werk door Dr Vercammen en diëtiste Sofie Delputte – beiden verbonden aan het Jan Yperman Ziekenhuis. De training MindFocus door de Leuvense professor Dewulf bewees nog es opnieuw zijn doorgedreven kennis op dit vlak.

Om de “animeert” in het thema ook zijn eigen betekenis te geven, mocht het regionale komische duo Kartje Kilo de afsluitende receptie opvrolijken. JCI Ieper-Poperinge-Wervik is uiterst tevreden de eigen regio op een dergelijk professionele manier te promoten en hoopt in de komende jaren met deze organisatie verdere regionale en nationale JCI activiteiten te plannen. Volgende week donderdag 10 december - wordt alvast een nieuwe editie van het gekende “After Work Party” concept gepland in Charlie Brown’s.

Info en foto's: Thijs Descamps

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.