Je was erbij > Overzicht

Burgemeester Dehaene ontvangt leerlingen van de campusminneplein - Ieper - 12/11/2009

Donderdag 12 november 2009 werden 4 leerlingen van de campusminneplein ontvangen door burgemeester Luc Dehaene. De leerlingen vertegenwoordigden de 4 scholen van de campus, nl. de Basisschool, de Middenschool, het Atheneum en het Technisch Atheneum.

Hun bezoek stond in het teken van de slothappening ''20 jaar G-O''. Daarbij traden de leerlingen op als ambassadeur van de school en van het G-O. Na een korte voorstelling van leerkracht en leerlingen verduidelijkten ze aan de burgemeester hun pedagogische visie, het zogenaamde Pedagogisch Project van het G-O. Daarbinnen worden de kernwaarden verdraagzaamheid, solidariteit en gelijkheid door iedereen nagestreefd. Daarbij beklemtoonden ze ook dat ze geen onderscheid maken in levensbeschouwing of geloofsovertuiging, herkomst, huidskleur, ras, geaardheid of welke kenmerken dan ook. Ze stelden zich ook voor als mondige, positief kritische, geëngegeerde, ceatieve en leergierige jongeren die zich goed voelen en vertrouwen hebben in zichzelf en in hun school.

Nadien werd aan de burgemeester een door leerlingen gemaakte tegeltekening overhandigd. Dit was een van de 20000 tegels gemaakt in de 370 basisscholen van het G-O en die een symbolisch pad vormen naar de toekomst. Daarmee werd tevens een wereldrecord gevestigd. Daarna bood de burgemeester van zijn kant de genodigden een kleine receptie aan waarbij de leerlingen nog een persoonlijk gesprek voerden met de burgemeester. Tot slot bedankten de leerlingen de burgervader voor de hartelijke ontvangst en keerden, een bijzondere ervaring rijker, terug richting campus.

Leerlingen en leerkracht in gesprek met burgemeester Luc Dehaene

Joyce Butaye overhandigt de burgemeester de tegeltekening met een boodschap van het G-O

Van links naar rechts: Els Poublon, Kjen Descheemaecker, Burgemeester Luc Dehaene, Gulchin Vermeulen, Lore Gilles en Joyce Butaye


Info en foto's: Jan Deruddere, Technisch Atheneum Ieper

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Jullie krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.